Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Vuurwerkfestival Scheveningen wordt verplaatst: ‘Auto’s stonden 3 uur lang vast’

Door Joyce Hoogland 18 mei 2019

Elk jaar is het belachelijke druk tijdens het Vuurwerkfestival op Scheveningen. Mensen vanuit het hele land komen naar het spektakel. Eigenlijk is het festival té populair geworden voor het zomerseizoen en om veiligheidsredenen is het evenement dit jaar pas na de zomer, meldt het AD.

De afgelopen edities was het heel druk op Scheveningen. Mensen konden na de vuurwerkshows het strand bijna niet meer af. Burgemeester Pauline Krikke maakte zich dan ook zorgen om de veiligheid van de bezoekers. Gelukkig is er toen niks fout gegaan, maar toch wilt zij het evenement verplaatsen.

Datum Vuurwerkfestival Scheveningen 2019

De organisatie van het Internationaal Vuurwerkfestival en de gemeente Den Haag kijken nu naar een nieuwe datum voor het festival dat jaarlijks op twee opeenvolgende weekeinden plaatsvindt. Waarschijnlijk in september. Ook kijkt de burgemeester ernaar of er misschien minder shows per dag moeten komen.

Organisator Bjorn van Dijl kan zich er wel in vinden dat het vuurwerkfestival naar een later moment wordt verplaatst. “Veiligheid gaat boven alles. Ons festival wordt steeds massaler bezocht en ik wil niet zeggen dat we afgelopen editie door het oog van de naald zijn gekropen, maar helemaal goed was het niet.”

Vorig jaar stonden veel bezoekers lang op de bus te wachten

Te druk

Door werkzaamheden aan de Noordboulevard hadden de festivalbezoekers alleen het strand en een heel klein stukje boulevard tot hun beschikking, weet Van Dijl. “Ze moesten ook allemaal via de Palacestraat, een soort pijpenla, omhoog. Dat was achteraf gezien te krap, het was te weinig.”

Het eerste weekeinde van het festival trok vorig jaar op zaterdag 100.000 bezoekers. Automobilisten zaten na afloop soms wel drie uur in de auto om de stad uit te komen. Ook hadden bezoekers het vanwege de topdrukte op Scheveningen ‘behoorlijk benauwd gehad’.

Lees ook:

Wow! Deze prachtige foto’s maakten jullie van het vuurwerkfestival op Scheveningen

De afgelopen weekenden hebben we met heel veel mensen genoten van het Internationaal Vuurwerkfestiva...

Meer over

Nieuws

adv.