Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo gaat de Plaats er straks uitzien: meer zitplekken en geen ruimte voor auto’s

Door Allan Vos 6 december 2019

We schreven er al eerder over. Vanaf 2020 gaat de Plaats flink op de schop. En het leuke is, we weten nu al precies hoe het eruit komt te zien, want er is een heel mooie 3D video van gemaakt.

Lekker terrassen, winkelen, een ijsje eten. Het kan allemaal op de Plaats in Den Haag. Vanaf 2020 krijgt het gezellige plein een opknapbeurt en om alvast een tip van de sluier te geven: het wordt een stuk groter.

De gemeente richt de Plaats opnieuw in: zo wordt het plein weer verbonden met de Hofvijver, krijgt het standbeeld een vergrote sokkel en is er voor voetgangers meer ruimte. De verkeersroute langs de Kneuterdijk wordt opgeheven en het straatniveau wordt overal gelijk getrokken. Het plein komt daardoor echt aan de Hofvijver te liggen.

Geen auto’s

De werkzaamheden moeten maart 2020 beginnen. Naast het gelijke straatniveau komen er nieuwe fietsvoorzieningen en er komt een straatfontein. In maart 2021 moet het allemaal zo mooi zijn als in het filmpje. Erg opvallend is wel dat er geen ruimte meer is voor auto’s vanaf de Kneuterdijk naar het Buitenhof. Fietsers mogen er wel komen.

Horeca en winkels

De Plaats zal straks een groot ontmoetingsplein worden waar de winkels en horeca die daar zitten alvast erg naar uitkijken. En de gemeente heeft beloofd dat we in de zomer geen last hebben van de werkzaamheden, dus dat is goed nieuws voor de fijne terrassen daar.

Lees ook:

Vroegâh: Ook in Den Haag vond een enórme diamantroof plaats

Terwijl afgelopen maandag de schatkamer vol juwelen en diamanten van een Duits museum werd leeggeroo...

Daarom heette dit vroeger het Groene Zoodje (inclusief lugubere zaken)

Op de kruising van de Plaats (een pleintje met gezellige terrasjes) en de Lange Vijverberg was vroeg...
Hudson's Bay Den Haag

Hudson’s Bay vertrekt uit Den Haag: dit gebeurt er met La Place

Het is over en uit voor Hudson's Bay in Nederland. Eind december sluiten alle vijftien vestigingen. ...
  • Wil jij een 'Nieuw in Den Haag' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Den Haag.

adv.