Reisadvies: zo kom je bij de Red Bull Knock Out 2018 Scheveningen

Door Alice van der Laan 8 november 2018

Ga je naar de Red Bull Knock Out race in Scheveningen dit weekend en zoek je de juiste route?  Dan ben je bij Indebuurt aan het juiste adres. Er zijn veel omleidingen omdat ze op verschillende plekken in Den Haag bezig zijn aan de weg. Lees hier het reisadvies voor de Red Bull Knock out race 2018

Het strand van Scheveningen is aanstaande zaterdag 10 november het decor voor de Red Bull Knock Out race. Bezoekers aan Den Haag moeten rekening houden met veel drukte op de weg. Parkeergarages zullen snel vollopen en door de vele afsluitingen is Scheveningen niet makkelijk bereikbaar.

Reisadvies: zo kom je in Scheveningen met de auto

De Scheveningseweg, het einde van de Frederik Hendriklaan en een gedeelte van Kijkduin zijn opengebroken. Probeer te rijden via de van Alkemadelaan, de Ver-Huellweg, de Plesmanweg, via de Houtrustweg of de Westduinweg. Bekijk de omleidingen vanaf Den Haag Zuid hier.

Reisadvies: zo kom je naar de Red Bull Knock out met openbaar vervoer

Het beste vervoermiddel voor dit drukke evenement in Scheveningen is het openbaar vervoer. Dit zijn je opties:

  • Tram 9 richting Scheveningen Noorderstrand vertrekt bij de uitgang Rijnstraat van het Centraal Station Den Haag. Uitstappen bij halte Kurhaus.
  • Tram 16 richting Statenkwartier vertrekt bij de uitgang Rijnstraat van het Centraal Station Den Haag. Uitstappen bij de eindhalte Van Boetzelaerlaan, vanaf daar loop je in 15 minuten naar het strand van Scheveningen. Of neem tram 11 bij halte Statenlaan naar Scheveningen Haven-Strand.
  • Bus 22 richting Duindorp vertrekt vanaf het Busplatform er gaan roltrappen vanaf de centrale hal van het Station naar boven. Uitstappen bij halte Kurhausweg voor het strand bij de Pier of Keizerstraat voor het strand bij oud Scheveningen.
  • Bus 61 richting Scheveningen Noorderstrand er gaan roltrappen vanaf de centrale hal van het Station naar boven. Uitstappen Keizerstraat voor het strand bij oud Scheveningen of halte Kurhausweg voor het strand bij de Pier.
Let op! Tram 1 rijdt door een omleiding niet naar Scheveningen. Voor bestemmingen in Scheveningen vanaf Hollands Spoor gebruik tram 9 of 11.

Vanaf Laan van NOI

  • Bus 23 richting Scheveningen Noorderstrand. Uitstappen bij de halte Kurhausweg.

Parkeren Red Bull Knock out 2018

Kom je toch met de auto? Overweeg dan deze parkeeropties. Vanaf deze parkeergarages is het nog ongeveer een kwartiertje met de tram.
  • Parkeergarage Laakhaven, reis met tram 9 of 11 vanaf Station Hollands Spoor.
  • Parkeergarage Malieveld, reis met tram 9 of bus 22 vanaf halte Malieveld.
Let op I: Park + Rail Hoornwijck is alleen geldig tot het Centrum van Den Haag. Maak bij voorkeur gebruik van andere parkeergelegenheden.
Let op II: Park + Beach is komen te vervallen en geen optie meer. De parkeergarage Babylon is wel beschikbaar. Reis dan met de trams of bussen vanaf Centraal Station met een OV-chipkaart of ander kaartje.

Lees ook

Red Bull knock out: bereikbaarheid en afsluitingen

Het wordt zaterdag 10 november druk op Scheveningen. Het strand is dan het decor van de zwaarste str...

Meer over

Verkeer

adv.