Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Prinsjesdag 2019: Deze wegen zijn afgesloten

Door Allan Vos 12 september 2019

Voor je het weet is het weer zo ver: Prinsjesdag. De één zit al om 7 uur ’s ochtends bij het Noordeinde en de ander moet gewoon werken. Het is dan goed om te weten dat het halve centrum is afgesloten en er veel omleidingen zijn.

Tijdens Prinsjesdag (dinsdag 17 september) zijn veel straten in het centrum afgesloten. De gemeente adviseert dan ook om met de fiets of het ov te komen.

Afgesloten

Het Lange Voorhout is al vanaf maandag 16 september afgesloten voor autoverkeer vanaf 12:00 uur. Op Prinsjesdag kun je er vanaf 20:00 uur pas weer gebruik maken van de openbare weg.

De route die de Glazen koets aflegt is dinsdag 17 september tussen 12.45 en 14.30 uur aan beide kanten afgesloten. De koets rijdt vanaf het Noordeinde, door de Heulstraat, Kneuterdijk, Lange Voorhout, Tournooiveld, Korte Vijverberg en zo naar het Binnenhof.

Voetgangers kunnen tot 11.30 uur op de route nog oversteken. De oversteekplekken herken je aan de vlaggen.

Parkeren tijdens Prinsjesdag

Prinsjesdag is eigenlijk een ramp voor automobilisten, want parkeren is ook op veel plekken niet mogelijk. Je kunt natuurlijk niet parkeren op de afgezette straten. Verder is parkeergarage Plein tussen 06.00 en 15.00 uur gesloten, de parkeergarage aan de Heulstraat is dicht tussen 10.00 en 15.00 uur en ook de parkeergarage van het Tournooiveld is die tijd gesloten.

Openbaar vervoer

Op Prinsjesdag zijn er van van 9.00 tot 17.00 uur omleidingen voor tram 1, 15, 16 en 17 en bus 22 en 24. Die rijden namelijk om het centrum heen.

Bussen 22 en 24 stoppen bij halte Maurtiskade, vanaf daar loop je zo via de Parkstraat naar het Lange Voorhout. Tram 9 stopt bij het Malieveld en dan ben je ook zo weer bij het Lange Voorhout.

Veiligheid

Nog een tip: neem geen rugzak mee. De politie voert extra tassencontroles uit en vooral bij rugtassen. Dus grote kans dat je een paar keer wordt gecontroleerd en dat kost extra veel tijd.

Lees ook:

Prinsjesdag 2019 door de ogen van een ruiter: ‘Het is soms best spannend’

Met vier paarden op een rij door de smalle Haagse straatjes van Den Haag. Manoeuvrerend langs rijen ...

Deze twee events wil je niet missen (je kunt zelfs € 150 winnen)

Dat Prinsjesdag eraan komt weten we allemaal. Wat veel mensen echter niet weten is dat je helemaal n...

Check hier of je vrij bent met Prinsjesdag 2019

Nog een week en het is zover. Den Haag staat dinsdag 17 september volop in het teken van Prinsjesdag...

Prinsjesdag 2019: De route, de beste plekken, afsluitingen en meer

Dinsdag 17 september 2019 kunnen we koning Willem-Alexander en koningin Maxima van heel dichtbij zie...

adv.