Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Pas op blubber en natte bladeren: 5 tips tegen uitglijden met de fiets

Door Allan Vos 26 oktober 2020

Met nat weer ben je snel geneigd hard te fietsen om zo snel mogelijk weer warm binnen te zitten. Maar door de bladeren die in de herfst vallen, zijn er nogal eens wat linke hoekjes in Den Haag waardoor je kunt uitglijden met de fiets. Wat kan je daartegen doen?

Je hebt het vast wel eens gehad dat je met lekkere snelheid de hoek om wilde scheuren en ineens in de slip raakte met de fiets op een plek met een combi van modder en natte bladeren. Met een beetje geluk herpak je jezelf dan weer, maar genoeg mensen gaan keihard onderuit met blauwe plekken (of erger) en een gebutste fiets tot gevolg.

Fietsenmaker

We belden met Bianca van BINKBIKES, zij had een paar goede tips om ongeschonden de herfst door te komen. “Allereerst moet je je fiets elk jaar even laten nakijken door de fietsenmaker”, zegt Bianca. “Fietsen is pas veilig als je fiets goed onderhouden is. Dan staat je zadel bijvoorbeeld niet te laag of te hoog en heb je banden met een goed profiel. En kwalitatief, dus niet van de Action, dat is gewoon gevaarlijk en ben je de Sjaak.”

Veilig

“Zorg ook dat je niet te zachte banden hebt, dan verlies je grip op de weg. Bij te harde banden  ook, dus let daarop. Snelheid in een bocht is ook belangrijk, maar ik krijg meer mensen die zijn gevallen door met hun wiel in een tramrails terecht te komen dan door een gladde bocht.”

Tips tegen uitglijden

Ook op de website van ANWB vinden we nog wat anti-uitglijd-tips. Een opvallende is dat een zware versnelling (waarbij je dus wat harder moet trappen en minder snel gaat) zou zorgen voor een veilige fietstocht. Ook moet je vooral niet in het spoor van een ander gaan fietsen, dan is die route al plat en uitgesleten en daardoor extra glad. Remmen in de bocht wordt ook afgeraden.


Meer over BINKBIKES Atelier ontdekken?

BINKBIKES Atelier fietsenmakers

Gesloten11:00 - 19:00

Herengracht 56A, Den Haag

Bekijk meer:fietsenmakers

Lees ook:

Vanaf deze dag mag je écht niet meer met je (snor)fiets door de binnenstad van Den Haag

Het hing al een tijdje in de lucht na talloze (bijna) ongelukken en veel irritatie: er komen nieuwe ...

Mag dat: lopend of fietsend door de coronatest drive-in?

Vanaf 1 juni kan iedereen in Nederland met milde klachten zich laten testen op corona. Ook in Den Ha...

adv.