Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Op deze plekken gaat de stad in 2018 op de schop

Door Joyce Hoogland 4 januari 2018

Zucht, ben je net 5 minuten onderweg moet je al weer omrijden vanwege wegwerkzaamheden. In Den Haag wordt altijd wel aan de weg gewerkt omdat bijvoorbeeld het wegdek in slechte staat is of omdat de situatie onveilig is. Ook dit jaar staan er een aantal flinke wegwerkzaamheden op de planning. Wij hebben een paar grote projecten op een rij gezet. 

Pagina 1 / 4
⟵ swipe swipe ⟶

Noordwestelijke hoofdroute

De gemeente gaat een aantal knelpunten aanpakken op de route tussen Kijkduin en Scheveningen, ofwel de noordwestelijke hoofdroute. Het eerste gedeelte van dit project is de herinrichting van de Machiel Vrijenhoeklaan en de Sportlaan tot en met het kruispunt van de Kwartellaan. De herinrichting zorgt ervoor dat voetgangers en fietsers veiliger kunnen oversteken. De werkzaamheden starten in het 1e kwartaal van 2018 en duren naar verwachting tot begin 2019.

Het tweede deel van het project is de Segbroeklaan. De laan wordt vanaf de rotonde bij de Kwartellaan tot en met het kruispunt met de Ieplaan opnieuw ingericht. Ook daar is het doel om het oversteken veiliger te maken en de groene zone te verbeteren. Wanneer deze werkzaamheden beginnen is nog niet bekend. Lees hier meer over de Noordwestelijke hoofdroute.

De toekomstige Segbroeklaan met middenberm
De toekomstige Segbroeklaan met middenberm

Kerkplein

Vorig jaar zijn de werkzaamheden rond de Grote Kerk begonnen. Naar verwachting zal tram 16 eind februari weer de standaard route rijden. Verder beginnen de werkzaamheden aan de Jan Hendrikstraat op 15 januari. De straat gaat dan ook dicht voor autoverkeer. De Laan en de parkeergarages blijven wel bereikbaar.

Werkzaamheden eerste kwartaal 2018 Kerkplein
Werkzaamheden eerste kwartaal 2018 Kerkplein

De Kempstraat

De Kempstraat is voor veel weggebruikers een belangrijke doorgaande route. Ook is het één van de toegangswegen van de Haagse Markt. Het blijkt dat de straat niet goed is afgestemd op dit intensieve gebruik en ook niet geschikt is voor fietsers. Vooral het winkelgebied tussen het Hobbemaplein en de Schalk Burgerstraat in Transvaal is erg onveilig voor fietsers. Verder zijn er in de Kempstraat geen plekken voor lossen en laden waardoor wagens vaak dubbel staan. Ook wordt er vaak te hard gereden terwijl er veel mensen oversteken vanwege de winkels. Daarbij is het asfalt in slechte staat en zo zijn er nog een aantal problemen.

De gemeente gaat deze zaken oplossen met de herinrichting. Zo komen er onder andere bredere stoepen met bomen, extra laad- en losplaatsen en voetgangersoversteekplaatsen tussen de Fischerstraat en de Wolmaransstraat. De herinrichting is alleen mogelijk als de parkeerplaatsen aan één kant van de Kempstraat worden weggehaald. Er is voor gekozen om dit aan de kant van de Haagse Markt (kant met even huisnummers) te doen. In totaal verdwijnen er 29 van de 45 parkeerplaatsen op straat. Voor een deel kunnen deze plaatsen worden gecompenseerd in de directe omgeving. Daarnaast stimuleert de gemeente samen met de beheerder het gebruik van de parkeergarage onder de 3 witte appartementsgebouwen. De garage is bereikbaar via de Wolmaransstraat.

In de eerste helft van dit jaar beginnen de werkzaamheden. De datum is nog niet bekend. Meer informatie over deze werkzaamheden is hier te vinden.

Impressie nieuw ontwerp Kempstraat
Impressie nieuw ontwerp Kempstraat

Noordboulevard Scheveningen

Er wordt flink gewerkt aan de noordboulevard in Scheveningen. In het eerste kwartaal van 2018 verdwijnen drie kiosken op de boulevard en wordt het plaveisel weggehaald. Daarna kan de bouw van de parkeergarage en het horeca/ winkelcomplex beginnen. Dat zal waarschijnlijk begin mei 2018 zijn. De boulevard ten zuiden van De Pier (richting het Kurhaus) en het strand blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar. De bouwterreinen zelf zijn met schuttingen afgezet. Dat geldt ook voor een deel van het strand ten noorden van de Pier. Langs deze afzetting komt een tijdelijk wandelpad met verlichting. Dat verbindt de boulevard vanaf de Pier met het Zwarte Pad. Ook via de keerlus aan het eind van de Gevers Deynootweg blijft de Pier bereikbaar. Meer over deze werkzaamheden lees je hier.

kiosk Noordboulevard. Foto gemeente Den Haag
kiosk Noordboulevard. Foto gemeente Den Haag
Pagina 1 / 4
⟵ swipe swipe ⟶

adv.