Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mag dat: Door rood rijden als er een ambulance of politiewagen achter je rijdt?

Door Allan Vos 9 juli 2020

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms weten we eigenlijk niet zo goed wat er wel of niet mag. Daarom vragen wij ons bij heel veel dingen af: MAG DAT? Met deze week: mag je eigenlijk ongestraft door het rode stoplicht rijden als de hulpdiensten er langs moeten?


Het antwoord is simpel: Nee! Je mag zelf niet door rood rijden wanneer hulpdiensten je willen passeren en je in de weg staat, lezen we op AD. Je kunt er volgens de politie namelijk zelf voor zorgen dat je niet door rood hoeft te rijden. Dit door voldoende afstand te houden van de stopstreep of je voorganger.

Hulpdiensten

Wanneer de hulpdiensten moeten passeren, heb je voldoende ruimte om te manoeuvreren. De afstand tot je voorganger is groot genoeg wanneer je de hele achterbumper van je voorganger kunt zien. Moet je toch een stukje naar voren ondanks het rode licht, rij dan voorzichtig een paar meter naar voren, maar steek nooit de kruising over.

Bekeuring

De boete voor het door rood rijden is niet misselijk. Je moet maar liefst €240,- aftikken als je wordt gesnapt. Tegen een eventuele bekeuring kun je wel in beroep gaan. Soms gebeurt het namelijk dat jij tegelijk met de door rood rijdende hulpverlener ten onrechte wordt geflitst. Wat overigens ook niet mag, is de maximumsnelheid overschrijden als er een hulpdienst achter je zit.

Lees ook:

Mag dat: een pand kraken in Den Haag?

Krakers probeerden vorige week tot drie keer toe een pand aan de Weteringkade te kraken.  Ook vanuit...

Er mag weer gesekst worden, zo gaat dat in bordeel Maison Monty in Rijswijk

Zes weken lang was Maison Monty aan de Caen van Necklaan in Rijswijk een massagesalon, maar sinds wo...

Dawit en Dorinde hebben een koffiezaakje met échte Ethiopische koffie geopend

Het Noordeinde verandert langzamerhand weer in de gezellige winkelstraat die we een tijdje moesten m...

adv.