Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Let op: Dit kruispunt is de hele zomer volledig afgesloten

Door Joyce Hoogland 4 juli 2020

Het Soestdijkseplein is, vooral voor fietsers en voetgangers, niet altijd overzichtelijk. Het is er druk en er zijn veel verschillende rijbanen. Deze zomervakantie wordt daar eindelijk iets aan gedaan. Vanaf maandag 6 juli tot vrijdag 28 augustus zijn er werkzaamheden om de kruising veiliger te maken. 

Deze zomer wordt het Soestdijkseplein in Den Haag opnieuw ingericht. Terwijl het veiliger wordt gemaakt komt er ook gelijk een nieuwe riolering, er komt Led-verlichting en alles wordt groener.

Dit gaat er gebeuren:

  • Er komt een vrijliggend fietspad tussen de Zuiderparklaan en de Soestdijksekade en ook komt er een apart fietspad op het Soestdijkseplein.
  • De twee delen van de Soestdijksekade (de woonstraatjes), ten noorden van het Laakkanaal, worden eenrichtingsverkeer.
  • Er komen minder afslagen. Daarvoor komt er eenrichtingsverkeer op de Soestdijksekade Maarsseveensestraat en vanaf de Uddelstraat richting het Soestdijkeplein, op het deel ten noorden van het Laakkanaal.
  • Er komen extra lange bushaltes in de Schaarsbergenstraat.
  • De ondergrondse containers (ORAC’s) worden van de middenberm in de Schaarsbergenstraat verplaatst naar de Soestdijksekade. De containers komen bij de bestaande ORAC’s. In totaal zijn er straks 4 bij elkaar.
  • Fietsers krijgen meer ruimte op de brug richting het Zuiderpark en op de Soestdijksekade richting de Vreeswijkstraat.

Lees verder onder de afbeeldingen

Impressie vernieuwde Soestdijkseplein
Impressie vernieuwde Soestdijkseplein

Je kan straks niet meer vanaf het Soestdijkseplein de Soestdijksekade inrijden. Hierdoor hoeven auto’s niet meer op het plein stil te staan om fietsers voorrang te geven en daardoor zouden er minder ongelukken moeten gebeuren. Ook kun je vanaf de Zuiderparklaan de afslag naar de Schaarsbergenstraat niet meer nemen.

Voor meer informatie over wat er allemaal gaat veranderen check de website van de gemeente.

Afsluiting

Tijdens de werkzaamheden is het Soestdijkseplein voor acht weken volledig afgesloten. Ook de Schaarsbergenstraat vanaf het Soestdijkseplein tot en met de Wapenveldestraat gaan dicht. Daarnaast wordt een stukje aan beide kanten van de Soestdijksekade afgesloten: bij huisnummers 650 en 694. De Zuiderparklaan gaat dicht vanaf het Soestdijkseplein tot de Ermelostraat.

Voetgangers en fietsers kunnen wel over het plein en bus 25, 26 en 27 moeten ook een stukje omrijden. De haltes aan de Schaarsbergenstraat vervallen. Aan de Vreeswijkstraat en de Kemstraat komen tijdelijke haltes.

Omleidingsroutes werkzaamheden Soestdijkseplein
Omleidingsroutes werkzaamheden Soestdijkseplein

Lees ook:

Let op: de Erasmusweg gaat weer een paar weken dicht vanwege werkzaamheden

Meer dan een jaar geleden begonnen flinke werkzaamheden aan de Erasmusweg. De hoofdweg, van de A4 na...

Tot 2024 werkzaamheden op CS door aanpassingen aan in- en uitcheckpoortjes

Je kent het wel; met drommen tegelijk kom je met de trein aan op Den Haag Centraal om vervolgens in ...

adv.