Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ellende of meevaller? Zo vaak is de trein op tijd op station Den Haag Centraal

Door Lizette Bremer 10 december 2019

Hoe vaak heb jij op een leeg perron gestaan? Wachtende op een trein die misschien nooit meer komen gaat. In jouw beleving natuurlijk veel te vaak, maar wat als je naar het grotere plaatje kijkt? RTL Nieuws en Vertraagd.com zochten uit hoeveel procent van alle treinen nu écht op tijd rijdt.

Goed om te weten: er is gekeken naar alle treinen die reden of moesten rijden tussen 9 december 2018 en 2 december 2019. Volgens dit onderzoek gelden treinen als ‘te laat’ bij vijf minuten of meer vertraging of als ze zijn uitgevallen.

Den Haag Centraal op nummer 340

Wat blijkt? Hagenezen hebben pech. Den Haag Centraal staat op plek 340 van de 393, terwijl het in 2016 nog op nummer 286 stond. Dit jaar reed 93,9% van alle treinen op tijd weg van het station. Niet alles liep als een trein: 3,3% was vertraagd en 2,8% van alle treinen op Den Haag Centraal viel zelfs uit.

En dan hebben we nog het tweede grote station van Den Haag: station Hollands Spoor. Die is één plek gestegen in de ranglijst: van plek 368 in 2016 naar 367 nu. 93,1 procent reed op tijd weg uit het station, 4 procent was vertraagd en 2,9 procent van de treinen viel uit.

Beste en slechtste stations van Nederland

Daarnaast keken we naar de braveriken en de boefjes van de klas. De top drie ziet er als volgt uit:

1. Station Sneek – maar liefst 98,9% reed op tijd
2. Koudum-Molkwerum – 98.9%
3. Sneek Noord – 98.8%

Reizigers die in de trein stappen op Eygelshoven Markt, Breda en Eijsden hebben het meeste pech. Deze stations staan onderaan de ranglijst:

391. Eijsden – 88.7%
392. Breda – 88.3%
393. Eygelshoven Markt – 85.1%

Meer weten? Bekijk hier de volledige ranglijst.

InfoPlus

Deze cijfers zijn tot stand gekomen door InfoPlus, een systeem van NS en ProRail dat gebruikt wordt voor het tonen van reisinformatie op het station en perron. Voor dit onderzoek is gekeken naar alle treinen die het afgelopen jaar reden of moesten rijden. En dat zijn er nogal wat: op de 393 stations zijn bijna 33 miljoen treinen aangekomen en vertrokken.

Lees ook:

Fijn! De NS wil non-stop directe treinen tussen Den Haag en Rotterdam

De NS en ProRail willen dat er non-stop treinen komen tussen Den Haag en Rotterdam. Betekent dit dat...

Met de trein in 3 uur en 15 minuten van Den Haag naar hartje Londen, het kan!

Binnen drieënhalf uur in hartje Londen zitten zonder het vliegtuig te pakken? Het kan! Vanuit Rotter...

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.