Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Op-een-na-slechtste parkeergarage van Nederland vind je in Den Haag

Door Joyce Hoogland 27 november 2020

Dat is een prijs die je niet wilt hebben: Markthof in Den Haag staat op nummer twee in de top 40 van slechtste parkeergarages van Nederland. Er is maar één parkeergarage slechter en die is te vinden in Arnhem. De parkeergarage aan de Gedempte Gracht kreeg een 2,4 in de parkeergaragetest van de Kampioen, het magazine voor leden van de ANWB. Een pluspuntje: de slechtste garage van Den Haag heeft vrolijke kleuren.

De testers van magazine Kampioen bezochten veertig parkeergarages in twintig steden. Zij beoordeelden de garages onder andere op de toegankelijkheid van mindervalidenplekken, grootte van parkeervlakken en veiligheid van de voetgangers.

Parkeergarages in Den Haag

In onze stad werden twee parkeergarages getest:  Parkeergarage Plein en Markthof.

De parkeergarage bij het Plein staat op nummer 28 en krijgt net een voldoende. Pluspunten zijn onder andere dat de bochten niet te krap zijn, de route is makkelijk, het is een fijne locatie en er zijn vier uitgangen. Minder blij waren de testers met de smalle vakken, onhandige pilaren en het dagtarief van €30,-.

Parkeergarage Markthof Den Haag. Foto indebuurt

Parking Markthof werd een stuk slechter beoordeeld en eindigt op plek 39. We beginnen met de pluspunten: Centrale locatie, vier laadpunten voor elektrische auto’s, vrolijke kleuren en nieuw wegdek. De minpunten zijn onder andere mindervalidenplekken met obstakels: één plek was zelfs te vinden tussen muren. Er zijn veel pilaren, de parkeerplekken zijn smal en je moet haaks parkeren en dan is er nog de steile uitrit die eindigt op een druk trottoir. Geen beste boordeling.

Wil je de hele test lezen? Klik dan hier

Lees ook:

Ook in de winter kun je niet meer gratis parkeren op Scheveningen

Heel de dag zitten we thuis, hoe lekker is het dan om even uit te waaien op het strand?! De wind doo...

Dit gaat parkeren op Kijkduin kosten

Eén van de fijne dingen aan Kijkduin is dat je er heel het jaar door gratis kunt parkeren. Wil je in...

adv.