Door werkzaamheden elke dag chaos op de Van Alkemadelaan

Door Joyce Hoogland 8 januari 2019

Het kruispunt van de Van Alkemadelaan en Wassenaarseweg is erg onveilig voor fietsers. De gemeente gaat daar eindelijk iets aan doen. Goed nieuws natuurlijk, maar het verkeer heeft de komende tijd wel veel last van die werkzaamheden.

Op het kruispunt van de Van Alkemadelaan en de Wassenaarseweg, bij het ANWB hoofdkantoor, heeft de fietser geen eigen baan en rijdt daarom mee met de rest van het verkeer. Dat zorgt regelmatig voor gevaarlijke situaties en dat is ook niet goed voor de doorstroming.

Druk

Rij je regelmatig over dit kruispunt? Dan moet je tot minimaal eind maart rekening houden met flinke vertragingen. De werkzaamheden aan het kruispunt zijn begonnen waardoor het tijdje een eenbaansweg is. Zoals je wel begrijpt zorgt dat voor veel opstoppingen. “Iedereen was vandaag te laat op het werk”, aldus een medewerker van de ANWB.

Dit wordt anders

Om het kruispunt veiliger te maken voor fietsers komen aan beide kanten van de Wassenaarseweg, tot aan het kruispunt, fietspaden. Op het kruispunt zelf komen aparte fietsoversteekplaatsen die na het kruispunt aansluiten op de bestaande fietsstroken richting het centrum.

Fietsers en auto’s die rechtdoor rijden steken tegelijk over en autoverkeer dat rechts afslaat krijgt een eigen verkeerslicht.

Verder mocht het autoverkeer vanuit Scheveningen eerst niet rechtsaf naar de Wassenaarseweg, straks mag dat wel.

Daarbij komen er een paar parkeerplaatsen bij doordat onder andere buslijn 18 niet meer rijdt. De haltes worden dus weggehaald en daardoor is er ruimte voor meer parkeerplekken.

Lees verder onder de foto’s

Oude situatie kruispunt Van Alkemadelaan
Herinrichting kruispunt Van Alkemadelaan. Impressie Plan 34

Planning

De werkzaamheden zijn deze week begonnen en duren tot en met maart 2019. Er is begonnen aan de hoekpunten van het kruispunt. De rijbanen zijn tijdens de werkzaamheden smaller, maar het verkeer kan in beide richtingen wel doorrijden. Daarbij is links afslaan voor beide kanten niet mogelijk.

In het eerst of het derde weekend van maart wordt de Wassenaarseweg helemaal afgesloten om asfalt aan te brengen. Dit hangt af van de voortgang van de werkzaamheden. In het tweede weekend is de CPC-loop. De deelnemers daarvan hebben geen last van de werkzaamheden.

Let op: tijdens de werkzaamheden blijft de buurt Uilennest bereikbaar via een tijdelijke route: vanaf Benoordenhoutseweg en de Hart Nibbrigkade. Daar worden een aantal parkeerplaatsen tijdelijk opgeheven zodat het verkeer in beide richtingen kan blijven rijden.

Lees ook:

Deze grote werkzaamheden zijn in 2019 in Den Haag

Den Haag is altijd in beweging en in 2019 staan er een aantal flinke werkzaamheden op het programma ...

Meer over

Verkeer

adv.