Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze wegwerkzaamheden vinden komende tijd plaats in Den Haag

Door Tommy Sedubun 25 maart 2020

In een grote stad als Den Haag zijn elk jaar wel verbouwingen en werkzaamheden. Ook in 2020 staan er weer een aantal werkzaamheden aan wegen op de planning. Wij zetten een paar wegwerkzaamheden voor je op een rij, zodat je je hier goed op kunt voorbereiden.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

A12 / Utrechtsebaan

Foto: Google Maps

De Koekamp en het Haagse Bos zijn een twee mooie natuurgebieden in Den Haag. Er wordt een overkapping in de vorm van een brug vol bomen gebouwd. De overkapping boven de Utrechtsebaan wordt voor mensen, die een wandeling of fietstocht door de bossen maken, breder gemaakt.

Weg afgesloten

Door de verbouwing zal de Utrechtsebaan een aantal keer worden afgesloten. De eerstvolgende keer dat dit gebeurd is in het weekend van vrijdag 27 tot maandag 30 maart. Ook op woensdag 25 en donderdag 26 maart 2020 sluit de weg ’s avonds tussen 22.00 en 05.00 uur.

In mei 2020 moet de brug helemaal af zijn. Wij zijn wel benieuwd naar een natuurwandeling over de snelweg.

Kruising Kamperfoeliestraat/ Loosduinseweg

Foto: Google Maps

Op de kruising van de Kampfoeliestraat en de Loosduinseweg zijn in de afgelopen jaren verschillende ongelukken gebeurt. Dat komt doordat auto’s bij groen licht tegelijk rechtdoor kunnen en af kunnen slaan. Daarom worden er vanaf maandag 30 maart tot eind juni werkzaamheden verricht, om de kruising een stuk veiliger voor je te maken.

Hoefkade

Hoefkade – Vaillantlaan -Wouwermanstraat. Foto: Google Maps

Het asfalt op de Hoefkade, van de Vaillantlaan tot aan De Heemstraat, is in slechte staat en moet vervangen. De Hoefkade wordt in twee delen aangepakt. Tijdens het eerste deel wordt van 16 maart tot en met 24 april het stuk tussen de Vaillantlaan en De Bockstraat onder handen genomen. In het tweede is het gebied tussen De Bockstraat en De Heemstraat aan de beurt. Dat duurt van 28 april tot met 29 mei 2020.

Tijdens de werkzaamheden is de Hoefkade, tussen Vaillantlaan en De Heemstraat, afgesloten. Kijk voor de omleidingen op de website van de gemeente Den Haag.

Soestdijkseplein

Foto: Google Maps

Het Soestdijkseplein wordt dit jaar veiliger gemaakt voor het verkeer. Daarom zal het kruispunt flink op de schop gaan. Voor de herinrichting is al een voorlopig plan gemaakt, waarop de bewoners konden reageren. Uit deze reacties wordt het eindontwerp gemaakt. De gemeente verwacht dat de plannen tussen mei en september 2020 worden uitgevoerd. Hou de website van de gemeente in de gaten voor eventuele afsluitingen.

Koningstunnel

Koningstunnel Foto:Frank Jansen DenHaag.nl
Koningstunnel Foto:Frank Jansen DenHaag.nl

Elk kwartaal is er onderhoud aan de Koningstunnel. Om ervoor te zorgen dat het verkeer hier zo min mogelijk last van heeft, zullen deze onderhoudswerkzaamheden in de avond en nacht, tussen 21:00 uur en 06:00, zijn. Dus tenzij je nachtdienst hebt zul je er niet veel van merken.

De eerstvolgende werkzaamheden zullen in de nachten van 3 en 4 juni plaatsvinden. Daarna is er weer onderhoud tijdens de nachten van 9 en 10 september én 9 en 10 december.

Tijdens deze nachten is de tunnel in beide richtingen afgesloten. Je moet dan omrijden via het Prins Bernhardviaduct, Laan van Nieuw Oost Indië, Benoordenhoutseweg en de Zuid Hollandlaan.

Lees meer:

Lente in Den Haag: Genieten van prachtige bloesems (video & foto’s)

In Den Haag is het niet alleen kommer en kwel. De lente is begonnen en de bomen staan in bloei. Een ...

Dit is vanaf nu verboden in Den Haag en zo reageren inwoners

Veel mensen houden zich aan de maatregelen tegen het verspreiden van het coronavirus, maar lang niet...

Zo geniet je thuis vanaf de bank van het strand op Scheveningen en Kijkduin

De lente is begonnen, de zon schijnt, de ideale omstandigheden om lekker uit te waaien op Kijkduin o...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.