Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Een deel van Den Haag is zaterdag afgesloten voor een wielerevenement

Door Joyce Hoogland 14 augustus 2019

Ga je zaterdag, ondanks het slechte weer, de deur uit? Let dan even op, want in het centrum zijn een aantal wegen afgesloten voor de BinckBank tour, één van de grootste wielerwedstrijden van Nederland en België.

Zaterdag 17 augustus 2019 wordt de individuele tijdrit van bijna 9 kilometer in Den Haag gereden. Deze begint aan de Bezuidenhoutseweg en finisht op het Malieveld. Het parcours van de tijdrit is zaterdag helemaal afgesloten voor al het verkeer. Het vervelende daaraan is dat een deel van het parcours ligt op de omleidingsroute voor de afgesloten Koningstunnel. Je kunt dus misschien maar beter op de fiets komen of met het ov.

Parcours

Het parcours van de BinckBank Tour loopt van de Bezuidenhoutselaan naar de Laan van NOI en Benoordenhoutseweg. Na het keerpunt rijden de renners terug over de Benoordenhoutseweg, Laan van NOI en de Boslaan naar de finish op de Boorlaan bij het Malieveld.

Wegafsluiting

Het Malieveld is vanaf vrijdag 16 augustus afgesloten in verband met opbouw. Het startgebied Bezuidenhoutseweg is afgesloten vanaf zaterdag 17 augustus 06.00 uur tussen de kruising met de Rijnstraat en de Prins Clauslaan.

De tijdrit gaat over een volledig afgesloten parcours en dat parcours is zaterdag 17 augustus afgesloten vanaf 9.00 tot 17.00 uur. De reguliere omleidingen naar Nieuw Babylon en het Bernardviaduct via de Zwarteweg zijn niet mogelijk.

Omleidingsroutes autoverkeer

Kom je toch met de auto naar Den Haag, maak dan gebruik van de volgende omleidingsroutes:

Wassenaar naar Den Haag

Volg vanaf Wassenaar naar Den Haag Centrum de omleidingsborden richting Benoordenhoutseweg. De route vanuit Wassenaar loopt via de N440 richting Scheveningen. Volg deze weg richting de Oude Waalsdorperweg. Bij de stoplichten linksaf de van Alkemadelaan in. Volg verder de weg tot de kruising met de N44 en sla daar rechtsaf de Benoordenhoutseweg op.

Den Haag naar Wassenaar

Volg vanaf Den Haag Centrum (Raamweg) de omleidingsborden richting Wassenaar. Sla op de Benoordenhoutseweg linksaf de van de Alkemadelaan op. Rijd verder tot de kruising met de N440. Sla hier rechtsaf de N440 op en neem daar afslag via de Zijdeweg richting Wassenaar.

Den Haag Centrum – Binckhorst

Sla vanaf de Raamweg linksaf naar de Zuid-Hollandlaan. Vervolgens rechtsaf de Utrechtsebaan op. Volg de weg tot afslag Nootdorp. Ga bij afslag Nootdorp linksaf en volg de weg op de rotonde terug naar de A12 richting Den Haag. Neem op de A12 neem de afslag 4 Voorburg.

Den Haag Centrum (Raamweg) – Centraal Station Den Haag (kiss en ride)

Volg de omleidingsborden richting CS. Volg de Koningskade rechtdoor. Sla rechtsaf met de kruising Prinsessegracht en direct weer linksaf de Prinsessegracht in. Sla bij de Bezuidenhoutseweg linksaf voor het Centraal Station Den Haag (kiss en ride).

Lees ook:

Op Scheveningen is een nieuwe parkeergarage geopend en deze is niet zo duur

Op een zomerse dag een parkeerplekje vinden op Scheveningen is een ware mission impossible, maar we ...

Er rijden deze week geen treinen tussen Den Haag en Leiden

Ding dong! Ben je van plan om dit weekend via Den Haag naar Leiden te reizen met de trein? Think aga...

Meer over

Verkeer

adv.