7 x verkeersboetes voor fietsers in Den Haag die niet misselijk zijn

Door Allan Vos 14 september 2018

Stel je voor: je komt bij de Grote Markt vandaan en heb lekker wat biertjes of wijntjes achter je kiezen. Prima toch, want je bent op de fiets? Ja, dat brakke ding dus. Bel stuk, lamp kapot, je kent het wel. Het zal je een zorg zijn, je wilt in één rechte lijn naar huis nu. Hups, even doortrappen en je bent er. Dit geheel kan je duur komen te staan. Want als fietser heb je je ook aan regels te houden, anders volgen verkeersboetes. En die zijn niet misselijk!

Pagina 1 / 7
⟵ swipe swipe ⟶

BOB?

Foto ANP LEX VAN LIESHOUT

We zeggen met zijn allen wel: ‘ja lekker, doe er nog maar een, ik ben op de fiets’. Maar wist je dat je ook op de fiets niet beschonken mag rijden? Heb je meer dan 0,54 promile alcohol in je bloed? Dan kun je een boete krijgen van €100,- Echt waar. En ben je er gevaarlijk bij aan het doen, kun je er nog wat bovenop krijgen. Werk je niet mee aan de alcoholcontrole? Hopsa, €90,- erbij!

Trrrrrring!

fietswrak. Foto gemeente Den Haag Valerie Kuypers
fietswrak. Foto gemeente Den Haag Valerie Kuypers

Fietsend over de Laan van Meerdervoort – want ja dat mag daar – kom je nog wel eens wat andere weggebruikers tegen. Dan komt een bel wel van pas. Is die stuk? Dan kun je een boete krijgen van €35,- Snel eentje aanschaffen dus als die van jou stuk is.

Optelsommetje

Even los van dat we eigenlijk allemaal wel weten dat fietsen in het donker zonder goede verlichting écht levensgevaarlijk is, kan het je ook op behoorlijk wat boetes komen te staan. Voor- of achterlicht stuk: €55,- . En als je een handhaver treft met een slecht humeur, of jij hebt zelf een grote mond, dan kun je hier ook nog boetes voor krijgen: geen trapperreflectoren: €35,-, geen wielerreflectoren €35,- en is dat rode reflectieding aan de achterkant stuk: €35,- . Ka-ching! Da’s bij elkaar €160,-

Verkeerde kant op

Vanaf de Vos in Tuinstraat naar het Tournooiveld, dat is dus echt tegen de richting in. Ook als fietser! En als je daar een boete voor krijgt…: €55,- Misschien vanzelfsprekend, maar rijd je tegen de rijrichting in op een autoweg of snelweg als fietser (het staat echt zo beschreven bij het openbaar ministerie), dan ‘geldt een hoger tarief’. Niet de verkeerde kant opgaan op de A12 dus…

Niet daar!

Verboden je fiets te stallen. Als dat bordje er staat – het officiële verkeersbord dus – en je zet hem er wel neer? Dan zou je zomaar €35,- over kunnen moeten maken aan justitie. Zonde van je geld. En dat bord staat er waarschijnlijk niet voor niets.

Even geduld ajb

Foto ANP PHIL NIJHUIS

Eerlijk, we hebben best wel veel verkeerslichten in Den Haag. Zeker voor fietsers. Maar ben jij op weg naar de Appie en steek je vast de weg over zónder te wachten op groen… €90,- Pittig hè? En linke soep ook nog natuurlijk. Geduld mensen, is een schone zaak.

Bocht om, arm uit!

Hoe vaak heb je als automobilist bij het Rijswijkseplein gestaan, dat de fietsers niet aangaven dat ze af gingen slaan? En hoe vaak heb je als fietser voor Jan ‘met de korte achternaam’ je arm uit gestoken om aan te geven, stoppen, ik kom eraan, want ik ga hier oversteken! Het is een rottige plek voor alle weggebruikers. En niet je arm uitsteken als je afslaat… Kan je €35,- kosten. Dus!

Lees ook:

Grote Marktstraat Den Haag 2018

Snorfietsen er uit: Grote Marktstraat is nu alleen nog maar voor voetgangers en fietsers

De Grote Marktstraat is een van de bekendste winkelstraten van Den Haag en dat het verkeer er af en ...

Een dag in het leven van de snelste koerier van Den Haag

Stel je zou een baan kunnen vinden waarbij je volledige vrijheid hebt, zelf je pauze kan bepalen en ...
Pagina 1 / 7
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.