Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

10 x Irritaties die we allemaal tegenkomen in de Haagse tram (in gifjes)

Door Tommy Sedubun 24 februari 2020

Den Haag is groot, dus we pakken vast allemaal zo nu en dan wel eens de tram om ergens te komen. Sommigen vinden het heerlijk even een tramritje door Den Haag te maken. Maar soms zijn er ook dingen waaraan we ons behoorlijk kunnen ergeren. Daarom zetten wij een aantal ‘tramirritaties’ voor je op een rij. Herken je ze?

Pagina 1/11
⟵ swipe swipe ⟶

Mensen bij de deur

De (half lege) tram komt aan bij de halte en je wilt vrolijk instappen. De deur gaat open en er staan mensen bij de deur die NIET uitstappen. Ga lekker ergens anders staan!

Gezelschap in de lege tram

De tram is zo goed als leeg en bij de volgende halte stapt er slechts één iemand in. Deze persoon schijnt bang te zijn om alleen te zijn of zo, want diegene besluit lekker naast jou te gaan zitten. Uhm, wat doe je?

Elleboogcompetitie

Een vreemd iemand die naast je komt zitten is voor sommigen al irritant. Een vreemd iemand die heel breeduit naast je komt zitten is nog irritanter! Heel subtiel probeer je door je arm te bewegen wat ruimte te creëren, maar dit eindigt in een heus elleboog gevecht.

Overvolle trams

Je komt aan bij de halte en het staat helemaal vol met mensen. Dan komt de tram, de deuren gaan open en dat HELE ding staat ook nog eens propvol met mensen en jij moet je een weg naar binnen zien te knokken.

Vertraging

Je staat al even te wachten en het bord, waarop staat over hoe lang de tram komt, staat eindelijk op ‘1 minuut’. Je maakt je klaar om eindelijk in te stappen en dan springt het bord ineens weer naar ’10 minuten’. Je hebt vertraging, top!

Luidruchtige mensen

Zit je lekker in de tram, komt er zo’n luidruchtige beller binnen. Heel enthousiast en vooral luid telefoneren ze alsof ze elkaar al jááááren niet hebben gesproken. Of zo’n vervelende tiener die solliciteert naar gehoorschade. Diegene zit drie rijen voor je en je hoort de nieuwste hits alsof je zelf muziek luistert. Zet je volume gewoon even wat zachter!

Stinkende mensen

De tram is al lekker vol en er komt iemand héél dichtbij je staan. Af en toe gaat z’n mond open en ruik jij dat hij vanochtend een broodje pindakaas heeft gegeten, BAH. Hij houdt zich ook nog eens vast aan het lusje aan het plafond om niet om te vallen. Ook lekker zo’n stink oksel vlakbij je gezicht.

*Piep, piep, piep*

Leuk die kinderen die het knopje van de deur héél leuk vinden. Zo leuk zelfs dat ze hem de hele tijd ingedrukt houden en dat ding maar blijft piepen…

Je kunt niet uitchecken

Je hebt bij instappen netjes ingecheckt en komt bij je halte aan. Daar merk je dat het apparaat niet meer werkt en nu kun je dus niet uitchecken… Dat wordt weer een bezoekje aan het HTM-servicepunt.

Eerst uitstappen!

Je bent eindelijk aangekomen bij je halte en wilt de tram uitstappen. Daar staat iemand bij de halte die bang is dat de tram zonder hem/haar vertrekt en besluit eerst in te stappen. Mag ik er eerst even uit aljeblieft?

10 x herkenbare ergernissen tijdens het winkelen (in gifjes)

Wat is er nu heerlijker dan uren rondstruinen in winkels? Maar af en toe klagen is ook lekker (zijn ...

Anti-inbraaktips in 7 gifjes: zo maak je het inbrekers écht moeilijker in Den Haag

Het is een vaststaand feit: in de donkere wintermaanden zijn inbrekers extra actief en nóg geraffine...

18 x welke fietser ben jij? (IN GIFJES!)

We kennen ze allemaal: de turbo-elektrische fiets-oma, de boze bellende fietser, de scholieren (wij ...
Pagina 1/11
⟵ swipe swipe ⟶

adv.