Vanaf 1 december ook betaald parkeren in Staten- en Geuzenkwartier

Door Martine Linnemeijer - Chambone 11 september 2017

In het Statenkwartier wordt net als in het Havenkwartier en het Geuzenkwartier betaald parkeren ingevoerd per 1 december 2017. In het hele gebied langs de kust is het straks goedkoper om te parkeren in een parkeergarage dan op straat. Op deze manier hoopt de gemeente dat er een einde komt aan de enorme parkeerdruk en het zoekverkeer voor bewoners en ondernemers in deze stadsdelen.

Vertegenwoordigers vanuit de wijken hebben samen met de gemeente gewerkt aan de zogenaamde Verkeersvisie Scheveningen. Deze regeling is de eerste grote maatregel van de Verkeersvisie die wordt gerealiseerd. De plannen zijn na uitvoerig overleg met de bewonersorganisaties van de drie wijken tot stand gekomen. De bewoners kunnen een bewonersvergunning aanschaffen (waarschijnlijk 37 euro per jaar).

Om ervoor te zorgen dat bezoekers aan Scheveningen ook echt de garages gaan gebruiken, is parkeren in de garages straks goedkoper dan op straat. Het tarief in de garages ligt tussen de 2,40 en 3 euro per uur, terwijl parkeren op straat 3,50 euro gaat kosten. Ook geldt in een groot deel van het gebied een maximale parkeerduur. In het Haven-, Staten- en Geuzenkwartier moet er straks zeven dagen per week tussen 13.00 en 24.00 uur worden betaald tegen een regulier tarief. De extra parkeerinkomsten worden beschikbaar gesteld voor investeringen die de bereikbaarheid van Scheveningen verbeteren.

De komende periode organiseert de gemeente bewonersavonden in de betreffende wijken. Bewoners en bedrijven kunnen dan vragen stellen over de parkeerregeling of uitleg krijgen over het aanvragen van parkeervergunningen. De parkeerregelingen in de vergunninggebieden Scheveningen en Geuzen- en Statenkwartier worden een jaar na de invoering geëvalueerd.

Bron: Wijkoverleg Statenkwartier

Foutje gezien?

Lees mee en reageer!

Reactie