Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Thijs H. bekent moord op Etsuko in de Scheveningse Bosjes

Door Joyce Hoogland 16 augustus 2019

In mei werd Den Haag opgeschrikt door een brute moord. In de Scheveningse Bosjes werd het levenloze lichaam van de 56-jarige Etsuko gevonden. Al snel voelde niemand zich meer veilig in het bos dat vooral populair is bij hondenbezitters. Een paar dagen later werd de 27-jarige Thijs H. uit Den Haag opgepakt.

Thijs H. is in Zuid-Limburg opgepakt en werd verdacht van de moord op Etsuko in Den Haag en Diny en Frans in Heerlen. Vandaag (vrijdag 16 augustus) verschijnt hij voor de rechter, onze collega’s van het AD doen live verslag.

‘Ik heb het gedaan’

‘Ik beken de moorden te hebben gepleegd,’ zegt Thijs H., die vanwege zijn psychose zou hebben gehandeld. De rechter vraagt hem: dacht u nooit, dit zit alleen maar in mijn hoofd?  ‘Nee,’ antwoordt hij. H. heeft psychische problemen, eerder werd al bekend dat hij voor observatie naar het Pieter Baan Centrum moet.

Vandaag wordt de zaak nog niet inhoudelijk behandeld, er wordt alleen gesproken over de stand van het onderzoek, de voorlopige hechtenis en de verdere planning

Meer over

Nieuws

adv.