Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Inpakken! Het koninklijk gezin komt weer terug naar Den Haag

Door Joyce Hoogland 15 december 2018

Ze hebben er lang op moeten wachten, 15 jaar, maar nu is het toch eindelijk zover. Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de prinsesjes gaan verhuizen naar paleis Huis ten Bosch. Hoeft Amalia straks niet meer elke dag zover te fietsen 😉

Rond de kerst wordt een begin gemaakt met de verhuizing naar paleis Huis ten Bosch en ergens begin 2019 verhuist het koninklijk gezin daadwerkelijk naar het paleis in het Haagse Bos.

Verbouwing

Als je bijvoorbeeld een nieuw huis koopt moet je soms een paar maanden wachten voordat je kunt verhuizen. In dit geval heeft koning Willem-Alexander 15 jaar gewacht, in de tussentijd woonde hij met zijn gezin in Villa Eikenhorst in Wassenaar. Wij denken dat ze dat helemaal niet erg vonden, want het is een riante woning 😉

Lees verder onder de foto

Paleis Huis ten Bosch is in al die jaren helemaal gerestaureerd. Asbest is verwijderd, het dak vervangen en de bordestrap gerepareerd. Dat kostte bij elkaar 63.1 miljoen euro, maar dan heb je ook wat.

Kersttoespraak

Koning Willem-Alexander houdt altijd op eerste kerstdag een toespraak vanuit zijn woning, lekker in huiselijke sfeer. Dit jaar gaat dat niet lukken, want dan zitten zij dus midden in de verhuizing en Huis ten Bosch is nog niet klaar voor opnames. De koning houdt de toespraak dus een keertje vanuit zijn werkpaleis aan het Noordeinde.

De kersttoespraak wordt op Eerste Kerstdag om 13.00 uur uitgezonden.

Lees ook:

Paleis Huis ten Bosch. Foto ANP

Huis ten Bosch: ooit een gevangenis, een bordeel en nu een prachtig paleis

Een bordeel? Ja, je leest het goed. Een deel van paleis Huis ten Bosch is ooit verhuurd als bordeel....

adv.