Reminder: 24 uur lang rijdt er geen tram, bus en trein door OV-staking

Door Joyce Hoogland 25 mei 2019

Reis je dagelijks met het openbaar vervoer? Werk je buiten de stad en ga je daar met de trein naartoe. Let dan even op. Dinsdag 28 mei staken de medewerkers van de NS én ook het stadsvervoer in Den Haag legt het werk neer.

Er wordt gestaakt omdat de medewerkers van het openbaar vervoer op 66-jarige leeftijd met pensioen willen. “We geven dit signaal nu af om te voorkomen dat we straks allemaal steeds langer moeten doorwerken’’, aldus de FNV. Dat hebben zij natuurlijk op 18 maart ook al gedaan, maar er is nog geen zicht op een akkoord.

Gevolgen

Dit klinkt als een heftige staking. Als het kan, werk dan thuis, want er zullen natuurlijk flinke files komen. “Dit zou zeer ingrijpend zijn voor onze reizigers. Zij worden hiermee de dupe van een conflict waar NS geen partij in is”, laat een woordvoerder van de NS weten. De spoorwegen bekijken wat de gevolgen zijn van de staking en hoe ze reizigers zo goed mogelijk kunnen informeren.

Helaas kun je deze dag ook niet met de bus naar andere steden reizen want ook het streekvervoer voert actie.

Andere acties

Op 18 maart werd er niet alleen door medewerkers van het ov actie gevoerd maar ook door onder andere de politie. Die actie werd onderbroken door de aanslag in de tram in Utrecht. Politie, defensie, douane, marechaussee en ambulances demonstreren daarom op 15 mei.

Op woensdag 29 mei voeren ook de metaal-, bouw- en andere sectoren actie. Aan hen is gevraagd het werk dan voor 24 uur stil te leggen.

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.