Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Na 40 jaar gaat Parkpop weg uit het Zuiderpark: ‘Ik vind het een goede move’

Door Joyce Hoogland 24 november 2020

De 40ste editie van het grote gratis popfestival, en inmiddels compleet festivalweekend, zou dit jaar zijn. Parkpop werd, net al vele evenementen, afgelast vanwege de coronamaatregelen. De jubileumeditie vieren we dus in 2021 en dat wordt op een bijzondere manier gedaan, want het festival verhuist. “Ik vind het wel een goede move”, zegt René Bom.

13 juni 2021 is Parkpop op het Malieveld in het centrum van Den Haag! Jammer voor de inwoners van Den Haag zuidwest die lopend naar het festival konden. Maar volgens de organisator is Parkpop straks beter bereikbaar voor iedereen.

Parkpop 2021

Na 39 edities in het Haagse Zuiderpark verhuist het muziekfestival Parkpop naar het Malieveld. Deze verhuizing heeft alles te maken met de toekomst van het festival. Festivaldirecteur Guus Dutrieux: “We zijn erg enthousiast om met Parkpop de volgende stap te zetten. We gaan de komende jaren Parkpop nog steviger op de kaart zetten in het Nederlandse festivallandschap.”

Het Malieveld geeft volgens hem Parkpop de kans om nog groter te worden en ook interessanter voor een jonger publiek.  Het Zuiderpark is daar volgens Guus niet de juiste plek voor. Dat ligt vooral aan de infrastructuur rondom het park.

Mister Parkpop

In alle vroegte wisten wij Mister Parkpop, René Bom nog even te bereiken voor een reactie. “Ik vind het wel een goede move”, zegt hij.  Het festival is namelijk dan weer een beetje terug naar waar het ooit begon. Parkpop is een samenvoeging van Maliepop (op het Malieveld) en Noordzeepop. “Het Zuiderpark is misschien wel gezelliger en op het Malieveld kun je niet in de bosjes pissen, maar als je een groter publiek wilt bereiken is dit veel slimmer. En het Malieveld is toch ook een mooi grasveld!”

René Bom is komende editie voor het eerst geen presentator op het muziekfestival. “Ik ben wel eregast én ik blijf natuurlijk voor altijd Mister Parkpop.”

Lees ook:

40 x Foto’s van Parkpop door de jaren heen

We missen Parkpop 😢! Heerlijk in het zonnetje de hele dag over dat veld struinen. Beetje muziekje lu...

Fotoserie: Parkpop 2019, één van de drukst bezochte edities

Parkpop 2019 was zonovergoten. Het gratis festival was gisteren (zondag 30 juni) alweer aan haar 39s...

René Bom gaat nog elke dag op jacht naar Pokémons

In de zomer van 2017 zaten wij met René Bom op het Plein. Lekker in het zonnetje met een bakkie koff...

adv.