Parkpop krijgt in 2018 een nieuw jasje

Door Martine Linnemeijer - Chambone 27 december 2017

Na 38 jaar is het tijd dat Parkpop een make-over krijgt. Omdat de bezoekersaantallen in de afgelopen jaren flink zijn afgenomen, wordt het terrein kleinschaliger opgezet. 

Toen Parkpop 38 jaar geleden startte was het nog een van de weinige festivals, terwijl het er nu bijna 1000 zijn waar mee moet worden geconcurreerd. In juni van dit jaar wordt er één groot open podium neergezet waar het muziekprogramma wat ‘populairder’ van karakter is. Daarnaast komt een grote tent waar een muziek-programma gebracht dat meer voor de liefhebber is. Net als andere jaren, zal er wel weer een Haags Podium zijn. De twee andere podia komen te vervallen.

Parkpop

Parkpop, het grootste gratis popfestival van Nederland vond voor het eerst plaats op 5 juli 1981 in het Haagse Zuiderpark en trok ruim 35.000 bezoekers. Het festival is ontstaan door de samenvoeging van Maliepop en Noordzeepop en de nieuwe locatie ‘het Zuiderpark’ leidde tot de naam Parkpop. Er waren toen nog niet veel grote gratis popfestivals dus volop groeikansen. Doelgerichte promotie voor de stad Den Haag en stimulering van het Haagse popklimaat waren de voornaamste uitgangspunten van het nieuwe Parkpop.

Meer over

Nieuws

adv.