Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Opstoppingen in de hal van station Den Haag Centraal, dit is de oplossing:

Door Joyce Hoogland 11 september 2019

Reis je vaak met de trein? Dan weet je vast alles van de drukte op station Den Haag Centraal. Al voor je bij het juiste perron bent, ben je zes keer tegen iemand aangelopen of heb je als een slangenmens tussen iedereen door moeten lopen. Pro Rail heeft dat ook gemerkt en gaat er wat aandoen.

Tussen 2022 en 2024 worden perrons op station Den Haag Centraal een paar meter naar achter verplaatst. Op die manier hebben reizigers meer ruimte in de aankomsthal, meldt AD.

Extra ruimte

De perrons op station Den Haag Centraal worden een paar meter verschoven richting de Binckhorst. Daarbij worden dan ook de poortjes om in te checken verder naar achteren geschoven. Dit alles moet ervoor gaan zorgen dat er in de vertrekhal minder opstoppingen van reizigers zijn, zeker nu het steeds drukker wordt in de stad.

Flinke verbouwingen

Dit project is nog niet zo 1,2,3 uitgewerkt. De verbouwing begint eind 2022 en moet binnen twee jaar tijd worden afgerond. Van die werkzaamheden gaan we zeker wat merken, maar de treinen blijven waarschijnlijk wel gewoon rijden.

Lees ook:

 

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.