Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wij lieten ons overhalen een beauty-lokwinkel in te stappen en moeten nóg bijkomen

Door Redactie indebuurt Den Haag 16 januari 2020

Opmerkelijk, die beautywinkels waarbij er standaard een fanatieke verkoper in de deuropening staat en je naar binnen probeert te leuren met proefjes en praatjes. Aan de Venestraat en in de Passage bijvoorbeeld. Wij waren benieuwd wat er nou gebeurt als je wél toehapt. Conclusie: het is niets voor ons.

In de hoofdstad is het zo langzamerhand normaal: die winkels met peperdure crèmetjes en lotionnetjes van één of ander chique klinkend merk waarbij er ‘lokverkopers’ in de deuropening staan. Ze zijn vaak een beetje opdringerig.

Bijkomen

Ook in Den Haag zien we het steeds vaker in het straatbeeld, zoals Lasidore aan de Venestraat en MicaBeauty in de Passage. Na even zoeken op het internet blijkt Lasidore online beautyproducten te verkopen op internationaal niveau en heeft dus ook  wat vestigingen hier en daar. Hetzelfde geldt voor MicaBeauty.

De vestigingen aan de Venestraat en de Passage hebben geen contactgegevens of eigen website dus wij namen de proef op de som en liepen nu eens níet straal langs de lokverkopers. Resultaat: we moeten er nu nog van bijkomen.

Volgesmeerd

Als eerste liepen wij expres langzaam langs Lasidore aan de Venestraat. Een lokdame reikt ons vanonder haar heater wat proefjes uit. We nemen ze aan, en de dame leidt ons vriendelijk maar vastberaden de winkel in. Handen uitsteken en volgesmeerd worden, dat moeten we.

Tekst gaat verder onder de foto

Handen uitsteken en het maar ondergaan, is wat we dachten bij lokwinkel Lasidore. Foto: indebuurt Den Haag

Stamcellen in je crème

De dubieuze gel die de lokdame op Lizette’s hand smeert, voelt best lekker aan. “There are stamcells in it. All bio”, legt ze duidelijk uit. Stamcellen, die heb je natuurlijk wel nodig in een scrub hè! Alles komt uit Amerika vertelt ze. Als ze klaar is en de hand weer glad, raadt ze ons aan de hele tube te kopen.

“There are stamcells in it. All bio”

Die kost ‘maar’ 125 euro, maar dan krijg je er wél een pot crème bij van 170 euro (?). Is dat dan de crème die in het proefje zit dat we net hebben gekregen? Nee, die crème verkopen ze dan weer niet. Waarom ze er dan proefjes van uitdelen en wat de crème in de grote pot dan inhoudt, blijft in het midden. De lokdame is uitgepraat, en wij zijn opgelucht dat we mogen gaan. “All bio”, legt ze nogmaals geduldig uit. Oh, ok…

Tekst gaat verder onder de foto

Foto: indebuurt Den Haag

Beetgegrepen

Oké, op naar de volgende lokwinkel: MicaBeauty in de Passage. De lokverkoper is hier een stuk fanatieker, hij sleurt voorbijgangers nog net niet naar binnen. Als wij het proefcrèmetje  aannemen voelen we dus al aan wat ons te wachten staat. Weer worden de handen beetgegrepen om volgesmeerd te worden met vage substanties. Onder het genot van opzwepende, harde housemuziek.

De Engels pratende lokmeneer blijft praten: over onze huid (“Je kunt echt iets aan die grove poriën doen hoor!”), wat we erop moeten smeren en over de vage crème (€125, ‘ook uit Amerika’) die al je problemen oplost. Ook vraagt hij of we werk hebben, waarom is ons nog steeds niet duidelijk.

Ontkomen

Tip: als je even doorvraagt en vraagt hoeveel twee potten kosten, krijg je ook hier één tube of pot gratis. Wat voor magische ingrediënten het dan zo prijzig maakt weet ‘ie niet: het is voornamelijk smeren, de spiegel voor je neus duwen en je wijzen op je grove poriën. Als we eindelijk weg willen lopen grijpt hij weer Lizette’s hand, ditmaal om haar nagel ongevraagd te polijsten. Deze ‘beauty expert’ neemt z’n werk bloedserieus.

Na een lichte struggle weten we eindelijk te ontkomen. We hebben hem geen enkele keer zien lachen. Conclusie: voor ons niet meer, want wij kregen er een opgejaagd gevoel bij. Dan maar grove poriën;) De eigenaar van de twee winkels kon zich absoluut niet vinden in onze ervaring.

De dame van La Sidore in de Venestraat probeert vanonder haar heater wanhopig de aandacht van voorbijgangers te trekken. Foto: indebuurt Den Haag

Lees ook:

Deze misdrijven kwamen het meest voor in Den Haag in 2019

Woninginbraak, openlijk geweld, bedreiging, fraude, mishandeling, straatroof: het zijn allemaal vorm...

Het Veluweplein en de Schalk Burgerstraat gaan binnenkort op de schop én het wordt er groener

De omgeving van het Veluweplein en de Schalk Burgerstraat in Den Haag krijgt een complete make-over....

Video: Ook in Den Haag wandelen alpaca’s rond

Alpaca's, die knuffelig zachte dieren die onder andere door Peru wandelen, lopen sinds kort ook gewo...
  • Wil jij een 'Nieuw in Den Haag' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Den Haag.

adv.