Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Video: Hee! Waar is die peperbus nou?

Door Allan Vos 19 mei 2019

Sinds donderdag 16 mei zijn er nog maar vier van de vijf ‘peperbussen’ over in Den Haag. Op het AD lezen we dat donderdagochtend één van de laatste iconische zuilen van het Tournooiveld is verwijderd omdat er in de directe omgeving een lichtgevende, digitale reclamezuil bij is gekomen.

De transformatorzuilen, die ook wel peperbussen worden genoemd, staan sinds 1906 verspreid over Den Haag, weet het AD. Vanwege de ontwikkelingen in het Haagse energienet konden de zuilen niet meer als transformator worden gebruikt en moesten ze worden ontkoppeld. Vijf bleven er over als gemeentelijk monument en staan op het Korte Voorhout, Lange Voorhout, Emmapark, Vondelstraat en dus ook op het Tournooiveld. Op de zuilen werden posters geplakt.

Reclamezuil

Volgens de gemeente moest de zuil worden verwijderd, omdat er onlangs een nieuwe reclamezuil (mupi) is geplaatst op het Tournooiveld. En dat is volgens de gemeente voldoende voor die plek. Waar de bus nu heen gaat is nog niet bekend. Er wordt volgens de gemeente naar een nieuwe plek gezocht, omdat de peperbus van historische waarde is.

Lees ook:

Wat moet zo’n Mupi in Den Haag?

Je hebt ze vast al wel gezien. In veel delen van de stad zie je sinds een week of twee mupi's staan....

Je peuk op straat gooien in Den Haag? Zo hoog is de boete!

Misschien heb je je er wel eens schuldig aan gemaakt: tijdens het uitgaan loop je van kroeg naar kro...

Eindelijk gevonden! Nu ook freakshakes in Den Haag (en wij probeerden het uit)

Raar maar waar. De megahippe, megacaloriebommen genaamd freakshakes waren in Den Haag niet te vinden...

adv.