Update: ‘t Knagertje mag toch honderden knaagdiertjes redden

Door Joyce Hoogland 11 januari 2019

Het leek er even op dat de reddingsactie van Geertje van Kranen, van knaagdierenopvang ’t Knagertje, in het honderd zou lopen. In Frankrijk zitten honderden beestjes zonder opvang en Geertje wil ze naar Den Haag halen, alleen stak de Franse overheid daar een stokje voor.

Nu is het toch gelukt. Geertje mag de knaagdieren ophalen in Parijs en meenemen naar Den Haag. “Er waren 2500 dieren waarvan er al veel van opvang hebben gevonden. Wij halen de overbleven knagertjes op: 1000 muizen, 122 gerbils en 100 hamsters”, zegt Geertje.

Moord

Waar al die knagers vandaan komen? Uit Frankrijk. Onlangs heeft een Zuid-Franse fokker zijn eigen vrouw vermoord. De man zit vast en de honderden beestjes bleven alleen achter. Heel zielig natuurlijk.

De Haagse Geertje heeft een groot hart voor knagertjes en meldde zich gelijk aan voor de opvang. “In Frankrijk zijn er niet zoveel dierenasielen. Het betekent in de praktijk dat ze deze dieren laten inslapen.’’

Reis naar Den Haag

Vannacht (vrijdag 11 januari) reizen vrijwilligers naar Parijs om daar de beestjes op te halen, en zaterdag zullen zij tussen 18.00 en 19.00 uur bij de opvang, aan de Stieltjesstraat, aankomen. “We hebben al een aantal opvang gezinnen gevonden en een deel van de cavia’s gaat naar een opvang naar Limburg. Verder gaan er een aantal muizen naar België. Ik hoop dat ieder diertje straks een goed huisje heeft.”

Geertje kan dus nog wel wat hulp gebruiken in de vorm van opvang, tijdelijk en permanent. Maar ook voer, kooien en bodembedekking zijn welkom.

Lees ook:

Honderden knaagdieren komen Den Haag niet in ‘in Frankrijk worden ze ingeslapen’

252 Hamsters, 212 muizen, 287 ratten, 320 gerbils, 40 degoes, 100 volwassen konijnen en 113 babykoni...

adv.