Oeps foutje: Als je op 1 december in Den Haag geparkeerd hebt krijg je een onterechte boete

Door Joyce Hoogland 5 december 2018

Het is nooit leuk als je een boete op de mat krijgt. Helemaal als de bekeuring niet terecht is. Als je zaterdag 1 december tussen 10.55 en 16.00 uur in Den Haag hebt geparkeerd, en je Parkmobile of Park-line hebt gebruikt en gewoon hebt betaald, dan is het mogelijk dat je toch een boete krijgt. Dat lezen we bij de NOS.

Door een verkeerde update van de parkeerapps krijgen ongeveer 50.000 mensen in Nederland mogelijk een boete. Want door de fout leek het alsof er niet was betaald. Dus als je geparkeerd hebt in een van de steden die is aangesloten bij het Nationaal Parkeer Register, zoals de gemeente Den Haag, kun je dus een bon krijgen.

Wat nu?

Als je een boete krijgt door deze fout van Parkmobile of Park-line, dan moet je bezwaar maken. De fout is inmiddels gefixt in de apps, dus in de app staat nu dat je gewoon hebt betaald. Hiermee kun je in jouw bezwaar aantonen dat je niets verkeerd hebt gedaan.

We hopen natuurlijk niet dat je een boete krijgt, maar mocht het toch zo zijn: lees hier hoe je bezwaar kunt maken. Ook op de sites van Parkmobile (hier) en Park-line (hier) lees je meer hierover.

Lees ook:

Alles over betaald en gratis parkeren op straat in Den Haag en Scheveningen

Parkeren in Den Haag is soms nog wat onduidelijk. Waar is het gratis en waar moet je betalen? Wij he...

adv.