Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Meer betalen voor je biertje of een terrastoeslag: dit vinden Hagenaars

Door Allan Vos 3 juni 2020

Op 1 juni (afgelopen maandag) was het eindelijk zo ver: de terrassen in Den Haag mochten weer open. Maar wel met aanpassingen zoals afstand houden. En als er afstand wordt gehouden op een terras betekent dat dus minder stoelen en dus minder verkoop. Zullen de prijzen nu gaan stijgen of wordt er straks toegang gevraagd? Wij vroegen jullie hoe je over deze opties denkt.

We kunnen best begrijpen dat een restaurant- of terraseigenaar het lastig gaat krijgen nu niet alle stoelen bezet kunnen worden door de coronamaatregelen. Maar hoe los je dat op? Vraag je mensen om het kwartier of ze een drankje willen, stel je een tijd in hoe lang er gezeten kan worden aan tafel of ben je al lang blij dat je weer open mag en neem je zulke maatregelen niet?

Duur drankje

Op Facebook stelde wij de vraag: Wat heb jij ervoor over om weer op een terrasje te mogen zitten en gaven daarbij twee mogelijkheden. Betalen voor het terras óf een duurder drankje. 178 mensen brachten hun stem uit.

Niet iedereen kon zich vinden in ons voorstel. Zo schrijft Lise: ‘Wat een merkwaardige opties, gewoon extra fooi geven!’ Ron zegt: ‘Denk niet dat er dat zullen doen hier in Rijswijk maar anders zou het mij ook niet uitmaken’.

Nico schrijft: ‘€ 2,50 per stoel extra? In Venetië is het 8,50’ en Nancy vond het voorheen al duur zat. Laura en Ed geven aan: ‘Geen van beiden’ als er gekozen moet worden uit de twee mogelijkheden die indebuurt voorstelt.

Uitslag

De uitslag: 49% zou meer betalen voor het terras en 51% kiest dan liever voor een duurder drankje. Maar er is goed nieuws, want tot nu toe hebben we nog nergens een verhoging van prijzen gezien, laat staan een terrastoeslag 🙂

Lees ook:

2020-06-02 15:17:41 DEN HAAG - Koningin Maxima wordt rondgeleid over de tentoonstelling Koninklijk Blauw in het Kunstmuseum Den Haag, dat is heropend na een sluiting van elf weken vanwege de coronapandemie. Culturele instellingen mogen per 1 juni onder voorwaarden weer open. ANP POOL ROYAL IMAGES FRANK VAN BEEK

Alleen in Den Haag: Koningin Máxima op de fiets naar het museum

Zou jij haar herkend hebben? In een geel broekpak gewoon op de fiets. Koningin Máxima ging gisteren ...

Zo sneu! Deze dwerghamster werd met kooi en al op straat gedumpt

Zou het voor straf zijn geweest of omdat iemand niet heeft nagedacht over dat je een hamsterkooi ook...

adv.