Jammer! Sociëteit Engels gaat dicht

Door Alice van der Laan 7 december 2018

Het iconische jazzpand van Sociëteit Engels aan de Koningin Emmakade gaat sluiten. Tot 1 januari zullen we de levensechte jazzfiguren voor de deur kunnen bewonderen. 

Het pand wordt, tot verdriet van de huidige eigenaar, omgebouwd tot een groot woonhuis van 340 m2. ”Ik vind het jammer, maar ik zou het ook niet aan kunnen zien dat een ander doorgaat met mijn tent”, vertelt eigenaar Marijke Pas.

Muzikale familie

Jazz Sociëteit Engels was sinds maart 2010 de thuisbasis voor jazz & bluesminnend Den Haag. Opgericht door de muzikale familie Engels. De familie was buiten landsgrenzen bekend door hun talent voor muziek maken en hebben hierdoor vele prijzen in de wacht kunnen slepen. Aan muzikanten dus geen gebrek en in samenwerking met diverse artiesten werden er regelmatig geweldige shows gegeven.

Scheiding

Door een scheiding heeft de familie helaas moeten besluiten het pand te verkopen. Een era is voorbij. De reacties zijn hartverwarmend volgens de eigenaar. ”Ik merk nu pas hoe geliefd we waren. Je doet bijna tien jaar gewoon je ding en staat er niet bij stil.” Fans van Sociëteit Engels zijn zelfs een petitie gestart in de hoop een nieuw pand te realiseren voor het jazzconcept.

Nog één maand genieten

Gelukkig kunnen fans nog één maand genieten van jazz & blues in het bekende pand aan de Koningin Emmakade. Wie goed afscheid wilt nemen is welkom tijdens de twee slotfeesten op 21 & 22 december. Bekijk de website voor meer informatie.

Lees ook:

Oh no! Popocatepetl gaat weg!

Wat jammer! Het Mexicaanse restaurant Popocatepetl op het Buitenhof gaat Den Haag verlaten. De deure...

Popo gaat weg en dit komt ervoor in de plaats!

We zijn net bijgekomen van de schrik dat Mexicaans restaurant Popocatepetl de stad verlaat maar gelu...

Meer over

Opmerkelijk

adv.