Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wat doen al die witte zakken nou weer bij de Hofvijver?

Door Allan Vos 21 oktober 2019

Is het een kunstproject? Zijn het lijkzakken? Langs de Hofvijver, aan de Lange Vijverberg, liggen sinds een paar dagen enorme witte zakken. Wij gingen op onderzoek uit en wat blijkt, het heeft alles te maken met het boerenprotest van afgelopen week.

Afgelopen woensdag, 16 oktober, was Den Haag een grote vesting door duizenden boeren die met hun tractor naar Den Haag kwamen om te protesteren. De dag daarna verzorgde ze een lekker ontbijtje aan de Lange Vijverberg om de overlast, die Hagenaars hadden door hun protest, een beetje goed te maken.

Ontbijt

Tot zover allemaal heel leuk en aardig. Maar vier dagen later liggen er nog steeds grote witte zakken met daarin eierdozen, karton en andere ontbijtresten. Hadden de boeren dit nou moeten opruimen of de gemeente?

Veegdienst

Na een belletje naar de gemeente blijkt dat na afloop van het ontbijt de boeren de ontbijtboel eigenlijk zelf hadden moeten opruimen, maar dat alles in de grote witte zakken is achtergelaten. Omdat de boeren inmiddels vertrokken zijn, zal de gemeente dit weghalen. De ‘veegdienst’ komt namelijk elke werkdag voorbij om de boel netjes achter te laten.

Tekst gaat verder onder de foto.

Blijkbaar vielen de zakken met vuil afgelopen vrijdag en vandaag niet op, want ze staan er nog steeds. Een heel weekend lang. De gemeente laat ons weten dat ze er vanuit gaan dat de zakken toch echt vandaag (maandag 21 oktober) wel weg zullen worden gehaald. We zijn benieuwd…

Lees ook:

Goed nieuws! De boeren gaan het Malieveld opknappen

Nadat de boeren in Den Haag hadden gedemonstreerd, bleef het Malieveld er flink gekreukeld bijliggen...

Video: Gratis ontbijt van demonstrerende boeren

Den Haag was gisteren even een boerendorp. Het Malieveld stond vol met trekkers en tegenover de Koek...

Fotoserie: de mooiste foto’s van het boerenprotest in Den Haag (16 oktober 2019)

Het kan je niet ontgaan zijn, vandaag protesteerden duizenden boeren in Den Haag. Het hele Malieveld...

Daarom heet deze laan het Lange Voorhout (incl. een korte geschiedenis)

Onze redactie zit aan het Toernooiveld en we kijken zo uit op het prachtige Voorhout. In de herfst z...

adv.