Grijp je kans! En Barry Atsma…. in de sauna

Door Martine Linnemeijer - Chambone 20 maart 2018

Dit is je kans op een rendez-vous met Barry Atsma. Hoe, wat, waar?! Voor de dramaserie KLEM – waar Atsma dus in speelt – worden figuranten gezocht. De opnamen worden deze week in Den Haag gemaakt. Hou je vast…in een sauna. Whoop whoop!


Het gaat in totaal om drie draaidagen: maandag, dinsdag en woensdag. Dus je hebt nog één kans! “We hebben per dag ongeveer tien figuranten nodig. Dat lijkt niet zoveel, maar we hebben het liefst elke dag andere mensen, want anders ga je als kijker denken: goh, die zat in de vorige aflevering ook al in de sauna’’ vertelt Sandra Houthuijs van het Haagse bureau Casting4 aan het AD. “De scènes waarvoor we figuranten zoeken, spelen zich af bij de kassa en aan de bar. Op plekken dus waar iedereen in zijn dagelijkse kleding en anders in badjas rondloopt.” Dat is dan weer jammer…

Voor wie het wel wat lijkt om te figureren, breken er in Den Haag volgens Houthuijs gouden tijden aan: “De tijd is voorbij dat in de ene na de andere film of tv-serie Amsterdam als decor wordt gebruikt. Dat is namelijk voor niemand leuk. Ik merk in mijn werk dat we steeds vaker naar Den Haag gaan. Logisch, we hebben hier alles: historische panden, oude volksbuurten, chique wijken, het strand en ga zo maar door.”

Wie belangstelling heeft kan zich melden via [email protected]

adv.