Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Giftige vis slaat toe: wat moeten we vrezen in Den Haag?

Door Alice van der Laan 24 juni 2019

Groot nieuws in België nadat een vrouw volledig is ingestort na de steek van een pietermannetje aan de Belgische kust. De kleine pieterman behoort tot één van de meest giftige dieren van Europa en ja, hij komt óók in Nederland voor.

De kleine pieterman wordt 10 tot 18 centimeter lang en heeft een aantal doornige stekels op zijn rug met erg giftige vinstralen. De kleine pieterman houdt van warmte en graaft zich in nat zand of ondiep water. Ga je er per ongeluk op staan? Dan ben je de Sjaak. Een steek is tien keer pijnlijker dan een wespensteek.

Haagse kust

De kleine pieterman hoort eigenlijk in de Middelandse zee maar komt door toenemende warmte al een aantal jaren onze kant op. In België is het nare visje aan een opmars bezig maar bij ons valt dat wel mee vertelt de woordvoerder van de Haagse Reddingsbrigade. Er komen de laatste jaren juist veel minder meldingen binnen van deze vis. In Den Haag zelfs maar een enkele melding per seizoen.

Behandeling

Ben je toch gestoken? Vervelend! Maar je gaat er niet dood van gelukkig. De behandeling is erg simpel. Een kwartiertje je voet onder de warme kraan van de Reddingsbrigade en klaar is Kees, vertelt de woordvoerder.

Lees ook:

De Haagse Vrijwillige Reddingsbrigade (HVRB). ANP VALERIE KUYPERS

Op de Haagse stranden staan straks nog maar twee reddingsposten

Onder andere ouders van jonge kinderen gaan op het strand graag dichtbij een post van de reddingsbri...
Mooi weer strand Scheveningen April 2018. Foto ANP

Strand uitgelicht: Alle handige info voor een dagje Scheveningen

Den Haag heeft een strand van maar liefst 11 kilometer lang. Elk gedeelte heeft een eigen karakter. ...

adv.