Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit doen de (voormalig) burgemeesters van Den Haag nu

Door Allan Vos 29 oktober 2020

Soms zie je er wel eens eentje lopen of fietsen in Den Haag; een voormalig burgemeester van de stad. Maar wat doe je nou als je geen burgemeester meer bent? Dan ga je niet achter de kassa zitten bij de Hema lijkt ons. Wij zochten het voor je uit.

Pagina 1/3
⟵ swipe swipe ⟶

Den Haag heeft een flinke lijst aan burgemeesters gehad door de jaren heen, maar we hebben gezocht naar de burgemeesters die nog steeds actief zijn (of tot onlangs waren) met een leuke job.

Wim Deetman

Foto ANP

Wim Deetman was van 1996 tot 2008 burgemeester van Den Haag. Hij heeft daarna niet stilgezeten.

In 2010 en 2011 leidde hij een commissie die een onafhankelijk onderzoek uitvoerde naar seksueel misbruik binnen de Katholieke Kerk. Hij was voorzitter van de Raad van Toezicht van ProDemos en van 2016 tot 2017 deed hij datzelfde klusje voor ADO Den Haag. Deetman is op dit moment nog voorzitter van het algemeen bestuur van de Kloosterkerk in Den Haag.

Klik verder voor meer Haagse burgemeesters

Jozias van Aartsen

Foto ANP

In 2008 werd Jozias burgemeester van de stad en bleef dat tot 2017. We zien hem nog regelmatig fietsen en hij is dan ook een drukke baas. Zo was hij van 2017 tot 2018 waarnemend burgemeester van Amsterdam. Hij werd opgevolgd door de huidige Amsterdamse burgemeester Femke Halsema.

Maar hij doet nog veel meer. Zo was hij afgelopen jaar nog onderzoeker in een informatielek (Schiekadeblok-zaak), werd hij begin van dit jaar voorzitter van het bestuur van het Verzetsmuseum in Amsterdam en is hij ook nog eens voorzitter van de Raad van Toezicht van het Nationaal Theater.

Pauline Krikke

Foto: ANP

Pauline heeft niet lang kunnen genieten van het burgemeesterschap van Den Haag. Ze was van 2017 tot 2019 burgemeester van de stad. En we moeten het zeggen: ze was groot fan van indebuurt.

Voorzitter

Voordat ze burgemeester werd van Den Haag had ze van 2001 tot 2013 dezelfde functie in Arnhem vervuld. We hebben haar al een poos niet in Den Haag gespot, maar ze zit niet stil. Krikke is voorzitter van de Raad van Advies van Staatsbosbeheer en van de adviescommissie verbetering IJ-oeververbindingen, het Strategisch Adviescollege Verbond van Verzekeraars, het Landelijk Overleg Consumentenbelangen Openbaar Vervoer, de Raad van Toezicht van de Rijksdienst voor het Wegverkeer én voorzitter van de Raad voor Dierenaangelegenheden.

Bron: wikipedia

Lees ook:

(Video) Reactie burgemeester Van Zanen: ‘Draag in alle publieke ruimtes mondkapjes’

We zaten met zijn allen om 19.00 uur met bord op schoot voor de buis. Nee, niet voor Studio sport ma...

Wat burgemeester Jan van Zanen allemaal doet? Neem een kijkje in zijn dagboeken

Drie maanden geleden kwam Jan van Zanen van Utrecht naar Den Haag. De nieuwe burgemeester heeft zijn...
Pagina 1/3
⟵ swipe swipe ⟶

adv.