Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Op de Haagse stranden staan straks nog maar twee reddingsposten

Door Joyce Hoogland 18 juni 2019

Onder andere ouders van jonge kinderen gaan op het strand graag dichtbij een post van de reddingsbrigade liggen omdat ze zich daar veiliger voelen. Op Kijkduin en Scheveningen staan in totaal vier reddingsposten, dat worden er straks twee, meldt het AD.  

De twee nieuwe reddingsposten op Kijkduin en Scheveningen vervangen dus de vier bestaande én blijven het hele jaar rond bemand.

Nieuwe reddingsposten

Het strand en de zee wordt niet alleen in de zomer gebruikt, maar ook in de herfst en winter door bijvoorbeeld surfers en kiters. Dus ook buiten het zomerseizoen zijn de hulpdiensten wel eens nodig.

De nieuwe reddingsposten moeten in het voorjaar van 2022 klaar zijn.  Vervolgens worden ze niet alleen door de reddingsbrigade bezet maar ook de politie, brandweer, Rode Kruis en gemeentelijke handhavers.

Veranderingen

Wat de verandering van vier reddingsposten naar twee in de praktijk betekenen voor de bewaking van het strand moet nog onderzocht worden.

Op kijkduin hebben ze wel al een locatie op het oog: de oude vestiging van het Hoogheemraadschap van Delfland op de kruising van de Hoek van Hollandlaan en het Zandmotorpad. Dat betekent dus dat dan de reddingspost bij het Deltaplein gaat verdwijnen.

Lees ook:

Geen sexy Baywatch-run op het Haagse strand ‘dat is helemaal niet praktisch’

De Haagse stranden liggen deze zomer bijna elke dag vol. Om ervoor te zorgen dat wij allemaal een le...

Kun je echt van Scheveningen naar Engeland afdrijven?

Het afgelopen weekend stond er een sterke oostenwind. Daardoor dreven heel wat flamingo’s en krokodi...

Meer over

Nieuws

adv.