Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ook de bouwvakkers gaan demonstreren in Den Haag

Door Joyce Hoogland 21 oktober 2019

Den Haag is populair, niet alleen bij de toeristen maar de laatste tijd vooral ook bij demonstranten. Nederlandse boeren zijn al twee keer, op de trekker, helemaal naar Den Haag gereden en nu staat er weer een nieuw protest op de planning: De bouwwereld komt eind van de maand in actie.

De actiegroep Grond in Verzet gaat woensdag 30 oktober demonstreren op het Malieveld in Den Haag, melden onze collega’s van het AD.

Stikstof en meer

Voor grondverzetbedrijven, aannemers, transporteurs en baggeraars is niet alleen stikstofuitstoot een probleem, maar ook PFAS. Dat is de verzamelnaam voor duizenden schadelijke stoffen die niet afbreekbaar zijn en veel in de grond voorkomen.

Door nieuwe strenge milieuregels mag de grond, met schadelijke stoffen, niet meer verplaatst worden en daardoor kunnen bijvoorbeeld baggeraars, grondverkopers en zelfs hoveniers hun werk niet doen en worden werkzaamheden stilgelegd.

Na het stikstofdebat afgelopen week in de Kamer hebben Arnold Tuytel en Klaas Kooiker de actiegroep opgericht: “Het hele debat ging over de landbouw, maar de minister lijkt niet te beseffen hoe hoog de nood is bij onze bedrijven. Wij hebben mensen thuis zitten, machines en vrachtauto’s stilstaan en zien het werk steeds verder opdrogen. Dat vreet aan je, als je zo je bedrijf te gronde ziet gaan.”

Lees ook:

Goed nieuws! De boeren gaan het Malieveld opknappen

Nadat de boeren in Den Haag hadden gedemonstreerd, bleef het Malieveld er flink gekreukeld bijliggen...

Fotoserie: de mooiste foto’s van het boerenprotest in Den Haag (16 oktober 2019)

Het kan je niet ontgaan zijn, vandaag protesteerden duizenden boeren in Den Haag. Het hele Malieveld...

Video: Zo kwamen protesterende boeren 30 jaar geleden het Binnenhof op

De boeren trekken massaal naar Den Haag waardoor het centrum is afgezet. Is het iets nieuws voor de ...

Meer over

Nieuws

adv.