Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Onrustig in de wijk: zo kun je het best je auto verzekeren

Door Allan Vos 10 december 2019

Afgelopen week gaan bijna elke avond mooie auto’s, prullenbakken en ander op straat staande spullen in vlammen op. Maar stel dat het jouw auto is! Ben je dan wel verzekerd tegen brand en zo nee; hoe pas je dan nog snel even je verzekering aan om toch nog een bedrag (of een hele auto) van je verzekering te krijgen? Wij zochten het voor je uit.

Sinds bekend is geworden dat de vreugdevuren op Scheveningen en Duindorp dit jaar niet door kunnen gaan, is het hommeles in ons mooie Den Haag. Blijkbaar vindt een groep mensen het nodig om (steeds in een andere wijk) rotzooi te trappen, dingen stuk te maken en auto’s in de fik te steken. Blijkbaar helpt het bij de verwerking van het verlies van de vuren… Maar als het jouw auto is ben je flink de Sjaak.

Autobrand

Je komt er vaak pas veel te laat achter of je bolide juist verzekerd is tegen brandschade. Zo kan het gebeuren dat je denkt dat je auto prima verzekerd is met een WA-verzekering. Alleen daarbij krijg je bij brand helaas niets terug vertelt Suzan Samson van vergelijkingswebsite Independer ons.

Is de auto verzekerd tegen brand?

“Maar je kunt je auto zeker wel verzekeren tegen zulke rellen,” zegt Suzan. “Als je kiest voor een beperkte of volledige cascodekking krijg je in elk geval de dagwaarde terug (afhankelijk van hoe oud je auto is) als je wagen total-loss is, maar ook verlies je bij brandschade geen schadevrije jaren. En het kost vaak maar een paar euro meer per maand dan een WA verzekering.”

Brandschade verzekeren

Volgens Suzan is het dus zeker de moeite waard om te kijken naar je verzekering. “Het mooie is dat veel verzekeringen tegenwoordig dagelijks opzegbaar zijn. De kans is groot dat je voor een paar euro meer dan je nu betaalt, de jaarwisseling een stuk relaxter beleeft omdat je auto is verzekerd tegen een brand. Maar je kunt er, met het zicht op de rellen en oud en nieuw ook voor kiezen om je auto ergens anders te parkeren.”

Lees ook:

Alles over de Unox Nieuwjaarsduik 2020 op Scheveningen

Op 1 januari 2020 rennen 10.000 helden, in hun zwemkleding, de koude Noordzee in. De Scheveningse Un...

Fotoserie: Het sprookje dat Wintervuurwerk Scheveningen heet

Wat een mooi begin van de decembermaand kregen we gisteren (1 december 2019)! Het Scheveningse Winte...

Alles wat je moet weten over het Wintervuurwerk in Scheveningen 2019

Een mooier begin van de decembermaand is er niet: aanstaande zondag, 8 december 2019, is de tweede z...

Het vreugdevuur mag 10 meter hoog worden, maar hoe hoog is dat eigenlijk?

Na maanden van onzekerheid knalde deze week de kogel door de kerk. De vreugdevuren op Duindorp en Sc...

Vreugdevuur gaat alleen door met een vergunning: Lees hier wat dat betekent

Ook deze jaarwisseling mogen er op de stranden van Duindorp en Scheveningen vreugdevuren komen, máár...

adv.