Oh nee! Dit Haagse muziekfestival gaat niet meer door :(

Door Allan Vos 14 juni 2018

Potverdrie. Aanstaande zaterdag zou het voor het eerst plaatsvinden: Het eerste Haagse straatmuzikantenfestival. Maar op het laatste moment is het afgelast.

Volgens de organisatie gaat het festival, dat ‘The Hague Impulsion Event’ heet, niet door omdat de gemeente geen vergunning wilde verstrekken én omdat er te weinig aanmeldingen zijn binnengekomen. Het festival dat in het centrum van Den Haag zou plaatsvinden is een initiatief van studenten van Hogeschool InHolland en studentenbureau ACKU.

Straatmuziek

Projectleider Samantha Nieuwpoort zegt in het AD: “De studenten wilden graag dat de artiesten langer dan een half uur achter elkaar zouden spelen, maar dat vond de gemeente te lang. Hopelijk lukt het volgend jaar wel. Dan gaan we er iets heel moois van maken.” De straatmuzikanten zouden aanstaande zaterdag tussen 12.00 en 16.00 uur rouleren tussen zeven locaties in de binnenstad: de Herengracht, het Plein, de Lange Poten, Hofplaats, het Spui, de Passage en het Buitenhof. Op elke plek zou straatmuziek klinken. Nu blijft het helaas stil…

Lees ook:

Parkpop 2015. Foto ANP

Handig overzicht: Deze evenementen en festivals zijn in juni in Den Haag

Den Haag bruist! Elke maand zijn er zo veel leuke activiteiten en feestje zoals foodtruckfestivals e...

adv.