Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Van nacho’s tot Poké bowls: dit Japans-Mexicaanse restaurant is nèt open in het centrum

Aangeboden door Sushimex 5 januari 2021

Het getuigt van lef om midden in coronatijd een restaurant te openen. Maar het is Sinan Salim (27) en Rami Hanna (26) gelukt: zij openden vorige maand Sushimex aan de Korte Poten. Goed nieuws voor sushifreaks én burrito fanaten, want je kunt er zowel Japans als Mexicaans afhalen en bestellen.

Salim en Rami hebben al van jongs af aan de ambitie gehad om een eigen restaurant te runnen. “We hebben beiden jarenlang in de horeca gewerkt, maar een eigen zaak starten was een droom.” De coronacrisis hield de twee in elk geval niet tegen, want tja, mensen moeten toch eten!

Temaki’s en burrito bowls

Uit hun liefde gek voor zowel de Japanse als Mexicaanse keuken werd Sushimex geboren. Salim: “Klanten kunnen zo de smaak van beide keukens ervaren en eindeloos variëren.” Het belangrijkste sleutelwoord is vers: alles wordt op dagelijkse basis gesneden en bereid. De verpakkingen zijn biologisch want de twee houden ook graag rekening met het milieu.

Tekst gaat verder onder de foto’s

Foto: Sushimex
Foto: Sushimex
Foto: Sushimex
Foto: indebuurt

Op het menu staan onder andere Poké bowls en Mexicaanse burrito’s. Maar ook allerlei soorten nacho’s, burrito bowls, temaki’s (sushi in een rol van nori) en Mexicaanse en Japanse tapas zoals empanadas en gefrituurde garnalen. “We maken alleen maar dingen die we zelf ook lekker vinden”, vertelt Salim.

Tekst gaat verder onder de foto

Rami snijdt elke dag verse groenten. Foto: indebuurt

Obstakels

Hoewel het restaurant nog maar net open is (momenteel kun je er alleen afhalen en laten thuisbezorgen), loopt het al aardig storm.

Salim: “Dat konden we ons een maand geleden echt niet voorstellen. Door de coronacrisis was heel moeilijk om een vergunning te krijgen. Maar wij zijn niet echt van het opgeven dus hebben we doorgezet. Heel gaaf dat het ons gewoon is gelukt.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Sushimex. Meer over Sushimex ontdekken?

Sushimex

Geopend11:00 - 22:00

Korte Poten 17, Den Haag

  • Wil jij een 'Nieuw in Den Haag' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Den Haag.

adv.