Getest: Zo heb je sushi nog nooit gegeten

Door Joyce Hoogland 24 maart 2019

Wij houden van sushi in alle vormen en maten: traditioneel, een rol of zelfs in een bowl. Bij het nieuwe restaurant Poké & Sushi Express werden we verrast met een nieuwe variant, want daar kregen we een hele toren van sushi, OMG!

Pagina 1 / 7
⟵ swipe swipe ⟶

Aan het Stationsplein bij Hollands Spoor is onlangs een nieuw sushirestaurant geopend. Voorheen zat dat een shishabar. “We hebben de hele zaak afgebroken en opnieuw opgebouwd. We hebben er zelfs een nieuwe verdieping bijgemaakt”, vertelt de trotse eigenaar. Wij zijn uitgenodigd om de hele kaart te proeven, en daar zeggen wij natuurlijk geen nee tegen. Wanneer we langs het station fietsen zien we al de opvallende lichtgevende letters van het restaurant.

Drankje

We beginnen met een Calpis soda, Japanse frisdrank op basis van yoghurt. In dit restaurant wordt geen alcohol geschonken. “Ik wil voor iedereen toegankelijk zijn, en het gaat natuurlijk om het eten”, aldus de eigenaar. Wel staat er Japanse thee op de kaart en 0.0% Radler bier.

Soep

Al snel komt de eigenaar met een grote schaal miso ramen soep met rib-eye (€9,95). Dit is eigenlijk een volledige maaltijd voor één persoon, maar wij delen de soep omdat we nog veel meer gaan proeven. Dit is een goed gevuld soepje met veel groenten en het vlees heeft een lekker krokant randje.

Sushi tower

En daarna kan toch echt het feest beginnen. De sushi toren! Met grote ogen kijken we naar de giga sushi met zalm en tonijn sashimi, garnalen, krab en massago (€13,95). Je hebt keuze uit vier verschillende torens waaronder ook een vegetarische versie met nep kip en vega massago (viseitjes).

Het ziet er fantastisch uit, maar we vragen ons wel af hoe we dat netjes opeten. “Normaal eet je dit alleen, dus dan pak je gewoon je stokjes. Voor jullie heb ik wel bestek”, aldus de vriendelijk eigenaar.

Poké bowl

De poké bowls zijn nog steeds helemaal hip en daarom mag zo’n kom vol vis, groente een rijst niet op onze tafel ontbreken. We krijgen een bowl met van alles erin, zodat we goed kunnen proeven wat dit restaurant te bieden heeft. Zo hebben we vegetarische kip en gewone kip, zalm en tonijn. De goedkoopste poké bowl kost € 8,95 en de duurste is met tonijn en kost €10,75.

Sushi

Je zou denken dat dit allemaal al een uitdaging is om op te krijgen, maar de trotse eigenaar heeft nog meer voor ons klaar staan waaronder de traditionele sushi, maar dan toch anders. Wij krijgen namelijk geflambeerde zalm en tonijn sushi. Dat is toch net even anders dan rauwe of gekookte vis.

Sushi’s kosten los rond de €1,50, maar je kunt ook een menu van bijvoorbeeld 12 stuks bestellen à  €13,50. Verder krijgen we een bordje met krokante garnalen (€4,70).

Conclusie

Aangezien we heerlijk in de watten zijn gelegd, zijn we misschien niet volledig objectief maar we moeten toch even vertellen hoe lekker het was. De gerechten zagen er mooi uit en waren ook kwalitatief goed. Het restaurant oogt als een streetfood bar en daar verwacht je simpeler eten, dit was dus een aangename verrassing!


Meer over Poke & Sushi Express ontdekken?

Poke & Sushi Express restaurants en horeca

Nu open13:00 - 21:30

Stationsplein 21, Den Haag

Bekijk meer:restaurants en horeca
Pagina 1 / 7
⟵ swipe swipe ⟶
  • Wil jij een 'Nieuw in Den Haag' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Den Haag.

adv.