Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Straatmuzikantenfestival voor Chuck Deely: alles over de (vele) optredens en de bereikbaarheid

Door Allan Vos 6 augustus 2019

Het is stil op straat. Veel te stil. Vooral voor de ingang van de Albert Heijn en Hema in de Grote Marktstraat. Sinds de dood van straatmuzikant Chuck Deely wordt er nog maar weinig muziek gemaakt op straat en dat merk je. Tijd voor verandering en wel met een straatmuzikantenfestival.

De bekendste Haagse straatmuzikant, de Haags-Amerikaanse Chuck Deely, krijgt een eigen festival. Chuck overleed op 9 januari 2017 en wordt dit jaar geëerd met het gratis festival ‘The Streets of Chuck Deely’ in het Haagse centrum.

Festival

De binnenstad van Den Haag wordt zondag 25 augustus 2019 een groot straatfestival met muziek, theater, dans en kunst. Onder anderen Tim Knol, Son Mieux en Janne Schra staan op het programma. Maar ook Tess et les Moutons en Pleun Stork zijn op straat te vinden tijdens dit gratis festival.

Er komen vijf optreedplekken in het centrum waar de straatmuzikanten van 12.00 uur tot 18.00 uur te zien en beluisteren zijn. Ook zijn er drie plekken voor streetdance, straatkunst en straattheater. Hier kun je onder andere een twerkworkshop volgen en kijken naar de moves van dansgroep MOVES!.

Programma

Muziek overdag in Grote Marktstraat:
AliaZ, Aymar Torres Duo, Banner, Base, Brynja, Carlijn & Merle, Convoi Exceptional, De Kiloknallers, DuCroock, Eduard Bekker, Femke Japing, Graeme James, Janne Schra, Jhilani Wijsman, Joost Wander, Kurkervrouwen, LUVR, Mima’s Chio Manush Orkestra, Mitch Rivers, Mojo Jojo, Moniek de Leeuw, NAFT, Pleun Stork, Teddy Macrander, Tess et les Moutons, Tim Knol (solo), Twigs & Twine en Vince Irie.

Street Dance overdag in Grote Marktstraat:
Beweigi, Heavy Hitters, KOO Summerschool, MOVES!, The Blue Stars Line Dancers en Twerkshop.

Street Theatre overdag in Grote Marktstraat:
Bokkensprongen, De Mobiele Eenheid, De Rondlopende Goochelaar, Het Meemaaktheater en Milan.

Street Art overdag in Grote Marktstraat:
De Krijtman, Ka van Haasteren, Micha de Bie en The Hague Street Art.

Avondprogramma op Grote Markt:
Livin´ Blues Xperience, Neil Young Tribute, Son Mieux (solo), The Balcony Players en Uitreiking Chuck Deely Awards.

Bereikbaarheid

Dat is fijn. Dit festival is middenin de binnenstad van Den Haag en daarom makkelijk bereikbaar. Kom je met de fiets, vergeet ‘m dan niet te stallen op een plek waar het mag zoals een biesieklette , anders wordt ‘ie weggehaald. Dat geldt ook voor scooters. Het makkelijkst is om de stad te bereiken met het OV. Zowel tram als bus rijdt de normale routes en uitstappen doe je het beste bij de haltes Spuit, Grote Markt of Centrum.

Kom je met de auto. Let dan even goed op waar je deze in het centrum kan parkeren. Bekijk daarvoor dit bericht op indebuurt.

Lees ook:

Mag dat: Optreden als straatmuzikant in Den Haag?

Na het overlijden van Chuck is het stil in de Haagse binnenstad. Zo nu en dan treedt er wel een stud...
tram 2

Opletten! Uitchecken bij HTM gaat niet goed bij tram 3 en 4

Bij de halte HMC Westeinde slaan de afgelopen weken de in- en uitcheckpaaltjes van tramlijn 3 en 4 o...

Grote ketens of leegstand in de stad: dit vinden jullie

In de binnenstad van Den Haag is veel leegstand. Iets waar je als stad, maar ook als bezoeker niet o...
  • Wil jij een 'Nieuw in Den Haag' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Den Haag.

adv.