Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Smullen van pretzels en berlinerbollen bij nieuwe Duitse Backerei

Door Joyce Hoogland 5 december 2017

Mohamed el Allaoui heeft samen met zijn zwager een Duitse bakkerij geopend. Bij Baker’s house, aan de Theresiastraat, kun je terecht voor berlinerbollen en pretzels, zo meldt het AD.

De bakkerij opende vorige week haar deuren en vanaf de eerste dag was het erg druk. “De Duitse gemeenschap hecht veel waarde aan haar eigen brood: sommigen reizen er zelfs voor naar huis. Ik dacht: Als ik nou een bakkerij voor hen open, is dat niet meer nodig,” aldus de ondernemer El Allaoui.

Meesterbakker

Op zijn 17de verhuisde Mohamed van Marokko naar Nederland. Hij ging al snel aan de slag bij een bakker in Delft en later opende hij zijn eigen zaak. De afgelopen dertig jaar opende de ondernemer in de Haagse Schilderswijk en de Stationsbuurt verschillende lunchrooms, bakkerijen én een viswinkel. Nu vond hij het tijd om daar elders in de stad een onderneming aan toe te voegen, en wel in Bezuidenhout. “Hier wonen heel wat expats”, legt El Allaoui uit. “Bovendien hebben de mensen in deze wijk over het algemeen meer te besteden dan mensen in de Schilderswijk. Voor mij als ondernemer is dat interessant’’. En dus haalde de hij zijn zwager, werkzaam in een bakkerij vlakbij Düsseldorf en in bezit van een heuse Bäcker-Meisterschaft, uit Duitsland hier naartoe.

Duits brood

Het verschil tussen Nederlands en Duits brood zit hem met name in het deeg en de manier waarop broden worden gebakken, vertelt de zwager van Mohamed. “Het brood is vol, voedzaam en stevig. Bovendien smaakt Duits brood krachtiger dan Nederlandse boterhammen.’’ El Allaoui: “Het bereidingsproces gaat veel langzamer en er komen meer aroma’s vrij.” Volgens liefhebber Pfaff zijn ook de zoetigheden ‘veel lekkerder.’ “In Holland kun je vrijwel alleen maar appeltaart krijgen. Het Duitse gebak-assortiment is heel uiteenlopend. Beinenstick, berlinerbollen, pretzels: allemaal even lekker.” Hij moet lachen. “Dat je er dik van wordt, nemen we voor lief’’,

  • Wil jij een 'Nieuw in Den Haag' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Den Haag.

adv.