Pavarotti op Kijkduin is bijna af: ‘De haaien zijn er!’

Pavarotti Kijkduin. Foto indebuurt

De ijssalon Pavarotti Dolce opende vijf weken geleden op de nieuwe boulevard van Kijkduin, een week later ging de rest van het Italiaanse concept open en sinds vorige week kun je in het restaurant een shark diner reserveren. “Er worden nog een paar dingen gedaan, zoals het maken van een entreehal, maar elke dag gaat het er beter uitzien”, aldus eigenaar René Bogaart.

Pavarotti Kijkduin is de vijfde vestiging van dit concept. Het is een restaurant met verse pasta en pizza, er is een ijssalon, er zijn karaokekamers en je kunt een vriendentafel reserveren met een biertap en eigen tv.

Pavarotti

De 53 jarige René Bogaart heeft veertien horecazaken waaronder nu vijf Pavarotti’s. “Toen ik jong was zei ik al dat ik een groot gezin wilde en veel bedrijven. Ik heb zes kinderen en heel veel zaken. Dus ik doe nu wat ik altijd al gewild heb”, aldus de ondernemer. De eerste zaak die hij opende was feestcafé ‘Het biggetje’ in Leidschendam. In 1995 gebeurde daar dingen die tegenwoordig niet meer kunnen, zoals vlaworstelen en dwergwerpen.

Tekst gaat verder onder de foto’s >>>

Vijf jaar geleden opende hij de eerste vestiging van Pavarotti in Zoetermeer. “Het was een heel nieuw concept. Tot die tijd waren keukens altijd gesloten. Bij dit Italiaanse restaurant kun je alles zien.” Vier jaar geleden belde Fred Developers (ontwerpers van Nieuw Kijkduin) met René of hij op de vernieuwde badplaats een zaak wilde openen. “Ik ken Kijkduin wel, en dat leek me geen plek voor mij. Totdat ik de plannen zag. Ik werd gelijk enthousiast.”

Kijkduin

René heeft als vijftienjarige jongen op Kijkduin gewerkt bij Turpin, de oudere badgasten zullen het vast nog kennen. Het was toen hét restaurant van de boulevard; chique en klassiek. “10 jaar geleden kwam ik hier met mijn kinderen, omdat Kijkduin de Pokémon hoofdstad van Nederland was. Ik schrok toen van hoe vervallen Kijkduin er bij stond. Met veel leegstand. Daarom zei ik vier jaar geleden niet gelijk ‘ja’. Ik ben nu blij dat ik het uiteindelijk wel gedaan heb. Kijkduin is fantastisch. Elke dag dat ik hierheen rij krijg ik een vakantiegevoel.”

Haaien

Om ervoor te zorgen dat gasten niet alleen met mooi weer langskomen, heeft René karaokekamers geopend en midden in de zaak staat een aquarium met echte haaien. “Ik ben een dierenvriend. We hebben thuis twintig honden waarvan er vijf gered zijn uit Spanje, we hebben een varken gered van de slacht, heel veel vogels en samen met mijn zoon heb ik twee zeeaquaria van twee meter. Na een dag hard werken word ik daar helemaal zen van. Ik zie dan allemaal Dory’s en Nemo’s voorbij zwemmen.”

Lees verder onder de foto’s >>>

Een zeeaquarium met onder andere haaien midden in zijn restaurant is geen haastig idee geweest van René. “We zijn dat al drie jaar aan het voorbereiden. Zo moeten haaien in een aquarium met ronde hoeken. Op haakse hoeken weerkaatsen hun signalen en dan raken ze helemaal in de war. Maar zes centimeter dik glas met ronde hoeken is niet makkelijk om te maken. Ook hebben ze de ruimte nodig om in achtjes te zwemmen.”

Een Belgisch bedrijf, dat onder andere Oceanium in Rotterdam heeft gebouwd, heeft deze tank ontworpen. Er gaat veertigduizend liter water in. Er zwemmen allerlei mooie vissen in waaronder een murene, twee stierenkophaaien en er komen nog twee zwartpunthaaien. “De vissen komen van ‘De Jong zeevis’. De haaien zijn nu nog jong. Maar over een jaar zijn ze bijna een meter en te klein voor deze tank, dus dan gaan ze terug zodat ze naar een groter aquarium kunnen.”

De voorbereidingen waren veel werk, maar het onderhoud ook. Zo zien we dat als de vissen gevoerd worden, René speciale handschoenen aan doet. “Het zoutgehalte en zuurgraad van het water moet op peil blijven. Daar wordt elke week op gecontroleerd. Ook zijn we elke week drie uur bezig met het schoonmaken van de ramen.” Als er iets niet goed werkt in het aquarium gaat bij René, of zijn zoon die boven de zaak woont, een alarm af zodat ze het snel kunnen repareren.

Wil je dineren bij de haaien? Voor een tafeltje op de eerste rij betaal je 2,50 euro per persoon (exclusief het eten).

IJsmeastro

De afgelopen dagen was het druk bij de ijssalon van Pavarotti. Ze hebben daar veel verschillende smaken zoals stroopwafel, Split en guilty pleasure. Met die laatste hebben ze in 2019 de prijs ‘Het beste ijs van Nederland’ gewonnen. “Ik wilde ijs gaan verkopen, maar wist er niks van. Ik ben toen naar het IJscentrum in Wageningen gegaan. Na acht weken ben ik afgestudeerd als ijsmeester. Maar bij ons werkt een nog veel betere ijsmaker: Hans Kennis. Hij was mijn leraar en hij is de enige ijsmeastro van Nederland. Het eerste jaar dat we een ijssalon opende, 2019, wonnen we gelijk een prijs. Daar ben ik heel trots op.

Voor meer informatie over het reserveren van een plekje of karaokekamer kijk op de website van Pavarotti Kijkduin.

Lees ook…

 • Wil jij een 'Nieuw in Den Haag' alert ontvangen?
  Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Den Haag.

Meer in deze categorie

Nieuw in Den Haag

Ga naar “Op het oude adres van slagerij Dungelmann opent een nieuwe zaak”

Op het oude adres van slagerij Dungelmann opent een nieuwe zaak

Ga naar “Deze hippe horecazaak opent in de oude Soulsistah aan de Fred”

Deze hippe horecazaak opent in de oude Soulsistah aan de Fred

Ga naar “JD Sport, Perry of Sprinter: dit komt er écht in de oude H&M”

JD Sport, Perry of Sprinter: dit komt er écht in de oude H&M

In onze gids

Ga naar “Aleppo Restaurant”

Aleppo Restaurant

 • Zoutmanstraat 2A
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten

Nu gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “Ugg Mini Classic € 119,99”

Ugg Mini Classic € 119,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Lamswollen pantoffels vanaf € 22,99”

Lamswollen pantoffels vanaf € 22,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Elektrische verwarmingsartikelen vanaf € 19,99”

Elektrische verwarmingsartikelen vanaf € 19,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Ugg pantoffels € 74,99”

Ugg pantoffels € 74,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023

Vacatures

Ga naar “Onderhoudsmedewerker interieurbeplanting”

Onderhoudsmedewerker interieurbeplanting

 • De Klerk
 • Fulltime/Parttime

Topper

Ga naar “Operator Bediencentrale Tunnels”

Operator Bediencentrale Tunnels

 • Gemeente Den Haag
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Parkpop 2023”

Parkpop 2023

 • 11 juni 2023
Ga naar “The Life I Live 2023”

The Life I Live 2023

 • Van 26 apr t/m 27 apr
Ga naar “Concert Muse”

Concert Muse

 • 7 juni 2023
Ga naar “Bevrijdingsfestival 2023”

Bevrijdingsfestival 2023

 • 5 mei 2023
Ga naar “Vlaggetjesdag 2023”

Vlaggetjesdag 2023

 • 17 juni 2023