Op deze plek kun je straks overdekt surfen!

Door Allan Vos 31 mei 2018

Surfers of surfers-to-be moeten maar net de mazzel hebben dat er golven zijn aan de Haagse stranden als ze hun sport willen uitoefenen. Maar er is goed nieuws: eind 2018 moet de eerste overdekte surfhal de deuren openen.

De Binckhorst in Den Haag is volop in beweging. Wat er binnenkort ook in beweging is, zijn de 149 golven per uur met een maximale hoogte van één meter die zullen rollen door de eerste indoor wavepool van Europa. Morgen zullen de handtekeningen worden gezet voor de huur van de voormalige Reparco-hal aan de Saturnusstraat. De industriële hal van circa 2400 vierkante meter is perfect geschikt voor de indoor wavepool. Vanaf eind 2018 rollen de eerste surfbare golven in de SurfPoel.

Crowdfunding

Na jaren van onderzoek en technische ontwikkeling, onder andere samen met de TU Delft, heeft 24/7Waves de perfecte indoor-golf ontwikkeld. Binnenkort kan er gebouwd worden aan de overdekte trainingslocatie voor surfers op topsportniveau en iedereen die wil leren surfen. Om de opening van de SurfPoel te realiseren voert 24/7Waves momenteel een crowdfunding-campagne. Maar volgens de website gaat de surfhal er hoe dan ook komen. ‘Eventueel met investeerders, maar liefst met surfliefhebbers.’

Op www.247waves.com kun je meedoen aan de campagne.

  • Wil jij een 'Nieuw in Den Haag' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Den Haag.