Merel stopt met lunchroom Confetti: ‘Het is tijd voor iets nieuws’
Een bak koffie, lekker stuk taart of lunch; bij Lunchroom Confetti aan de Prinsestraat was je daarvoor sinds 2018 aan…
Na jaren is Lunch- en eetcafé Augustus aan de Reinkenstraat weer in handen van de familie die het 25 jaar geleden oprichtte. Dinç Akyol (20) heeft de boel flink onderhanden genomen voor een heel nieuwe uitstraling van de bekende horecazaak.
Een van de bekendste zaken aan de Reinkenstraat is Lunch- en eetcafé Augustus. Vijfentwintig jaar geleden werd het inmiddels bekende lunchcafé opgezet door Ellen Tuynman, zij helpt nu haar zoon Dinç die Augustus nieuw leven heeft ingeblazen.
Dinç volgde eigenlijk een studie Internationaal Hotelmanagement aan het Mondriaan toen hij na twee jaar de kans kreeg om op Scheveningen restaurant Bay Istanbul te runnen. Nu is het tijd voor zijn eerste eigen zaak: Augustus.
“Ik heb het inderdaad overgenomen”, vertelt Dinç ‘ik ben de zoon van de oorspronkelijke oprichters van 25 jaar geleden. Dus zijn we ‘een soort van’ het rondje afgegaan. En als tweede generatie, vond ik dat het restaurant ook een nieuwe generatie moet uitstralen. Dus hebben we het restaurant compleet ondersteboven gegooid.”
Binnen herken je het ‘oude’ Augustus eigenlijk niet meer terug. De zaak is aangekleed in groentinten, roze en bloempatronen. Er is meer ruimte, maar toch gezellig knus. “Ook de kaart is flink veranderd. We hebben twee chefs van Michelin-restaurants in dienst en zijn heel trots op de gerechten op de nieuwe kaart.” Door de inrichting komen veel mensen nu ook lekker langs voor een wijntje”
Aangeboden door New Tailor Den Haag
In onze gids
Nu gesloten
Populaire rubrieken