Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Lekker! Er komt een nieuwe lunchroom in de Weimarstraat

Door Alice van der Laan 2 augustus 2019

(Hu)mmmmm(us) lekker zeg! Er opent een nieuwe lunchroom in de Weimarstraat, genaamd Lunchroom Ode. Verwacht hier geen broodje kaas met pijnboompitten maar Indiase en Arabische gerechten. En die worden overheerlijk, als we de foto’s mogen geloven.

De ingrediënten komen niet uit een potje, maar worden zelfgemaakt door Indiase en Arabische vrouwen. Lunchroom Ode heeft namelijk een bijzonder concept waarbij de zaak gerund wordt door vrouwen met een migrantenachtergrond. De menukaart bestaat uit de signaturedishes van deze vrouwen. De gerechten die thuis in Syrië, in India, in Pakistan, in Thailand en in Marokko werden gemaakt, proef je vanaf oktober in de Weimarstraat 137.

Lunchroom Ode

Het concept is opgezet door Marielle de Groot, Jitske Bloemsma en Danielle Bigot. Danielle en Jitske hebben beiden hun voetsporen in de horeca verdiend en beginnen nu aan dit nieuwe avontuur. Het is de bedoeling om vrouwen, die door hun migrantenachtergrond een afstand tot de arbeidsmarkt hebben, klaar te stomen voor een baan. Ze ontvangen een jaar lang training en leren alle facetten van de horeca kennen zodat ze daarna makkelijker aan een baan kunnen komen.

Ontbijt & lunch

Je bent vanaf 5 oktober welkom voor ontbijt en lunch. Daarnaast zullen er ook workshops door de vrouwen gegeven worden en is het mogelijk te vergaderen of privéfeesten te organiseren.

Beeld: Lunchroom Ode

Lees ook:

Bij deze nieuwe lunchroom kun je de hele dag ontbijten

Zullen we de Bomenbuurt hernoemen naar de 'lunchbuurt'? De lunchrooms schieten daar namelijk als pad...

Bij deze nieuwe beautywinkel kunnen mannen (en interieurliefhebbers) hun hart ophalen

Celeste Parfums is al jaren dé plek om je luxe geuren te halen. De populaire Haagse winkel aan de ch...

Meer over Lunchroom Ode ontdekken?

Lunchroom Ode

Gesloten08:30 - 17:00

Weimarstraat 137, Den Haag

  • Wil jij een 'Nieuw in Den Haag' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Den Haag.

adv.