Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Langs de drive-through voor een kom soep: ‘Fastfood maar dan gezond’

Door Joyce Hoogland 13 november 2020

“Soep is een prachtig product, het wordt overal in de wereld gegeten”, zegt Paco Bleeker van Kom, een nieuw bezorg- en afhaalrestaurant geheel in het teken van soep. In oktober opende het nieuwe restaurant aan de voet van het Strijkijzer aan het Rijswijkseplein, maar nu krijgt het ineens veel aandacht. Waarom? omdat de oprichters een drive-through hebben geopend: “makkelijk en coronaproof.”

Caspar Heine en Paco kennen elkaar nog van de studie bedrijfskunde. “We houden allebei veel van soep, dus dachten we waarom geen soeprestaurant!?” De heren namen ontslag en zette alles in op het nieuwe concept.

Soep

“Via mijn tennisleraar wisten we deze locatie te krijgen”, zegt Caspar. En ook via via hebben ze een soepkok gevonden. “Ik dacht dat ik het wel zelf kon, maar zo veel kommen soep maken, is toch meer werk dan je denkt”, aldus Paco.

Lees verder onder de foto

Kom drive-thru. Foto Kom

Begin oktober opende soepbar Kom. Maar al snel moesten ze vanwege coronamaatregelen de deuren sluiten. Nu kun je er alleen terecht voor afhalen en bezorgen én sinds kort kun je dus ook afhalen zonder uit je auto te stappen. Hoe werkt de drive-through? Je rijdt in de auto, op de fiets of loopt langs de ingang, scant de qr-code op een bord en kiest de soep die je wilt. Vervolgens krijg je de soep koud mee zodat je die thuis kunt opwarmen. “Het is fastfood, maar dan gezond.”

Op het menu

Dit staat er op het menu: Oosterse pompoensoep, Indiase linzen met garam masala, Italiaanse pomodori, tom kakai en zoete aardappelsoep. Aan de soepen kun je vervolgens nog toppings toevoegen zoals koriander, taugé, cashewnoten en avocado.

Kom soep, foto indebuurt

Alle soepen zijn verkrijgbaar in drie maten: medium 360 ml (€6,25), large 480 ml (€8,-) en de familieverpakking van 960 ml (€16,-).


Meer over Kom Den Haag ontdekken?

Kom Den Haag

Gesloten12:00 - 20:00

Rijswijkseplein 786, Den Haag

Lees ook:

5 x Haagse High Tea To Go of om te laten bezorgen

Een bakkie thee is heerlijk natuurlijk, maar wat nóg fijner is, is een High Tea. En dan niet een die...

Bij deze Haagse horeca kun jij de komende tijd afhalen of laten bezorgen

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan zijn alle eet- en drinkgelegenheden in Nederlan...

Laura en Nunzio begonnen een pizzeria in coronatijd: ‘we geven niet op’

Lekker dan... Open je net een nieuw Italiaans restaurant in het centrum van Den Haag, moet je, door ...
  • Wil jij een 'Nieuw in Den Haag' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Den Haag.

adv.