Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jonge ondernemer opent relaxte cocktailbar: ‘Dit is wat Den Haag nog mist’

Door Joyce Hoogland 18 januari 2018

Wij lopen bijna dagelijks door de Korte Houtstraat in Den Haag. In het pand, waar voorheen cocktailbar Wave zat, wordt al een tijdje flink geklust. Wij waren erg nieuwsgierig naar die bedrijvigheid en zijn vandaag even binnengestapt.

De 31-jarige Michael Ziengs opent binnenkort, aan de Korte Houtstraat, zijn eigen cocktailbar The Five Points. Op dit moment is hij nog flink aan het klussen, maar hij kan ons wel al een beeld geven van wat er gaat komen.

Amerikaanse gang

Voor de de naam en het thema van de bar heeft de Rotterdamse Michael zich laten inspireren door de Five points gang, een criminele organisatie in Amerika. Eind 1800 kwamen er veel immigranten naar de VS. Zij kwamen terecht in vervallen wijken zoals de Five points. Al snel ontstonden er straatbendes en de Five points-gang was één van de grootste en beruchtste ooit, één van de leden was Al Capone.

Mooi verhaal, maar hoe wordt dat vertaald naar een thema van een bar? “Ik doel vooral op de sfeer in de Amerikaanse wijken in die gangstertijd. Dus de inrichting wordt vooral warm, met veel houten elementen en gezellige zitjes. De bar krijgt een klassieke en vooral gezellige stijl, waar je een soort thuis-gevoel krijgt.”

Michael, wie?

De plannen klinken erg leuk, maar wij vragen ons af: wie is Michael de ‘Cocktail-shaker’. “Ik kom uit Rotterdam en heb veel in de horeca gewerkt. Tien jaar geleden waren cocktails helemaal nog niet zo populair. In Rotterdam waren maar twee cocktailbars, in één daarvan ben ik aan de slag gegaan.” Na een aantal jaar wilde Michael verder groeien. “Londen is dé Europese cocktailhoofdstad, dus daar ging ik heen.”

Vervolgens leerde Michael in Londen de fijne kneepjes van het bartender-vak. “Hier ben je barman en doe je ook de bediening. Daar is bartender echt een vak apart”. De jonge ondernemer ging aan de slag bij Nobu en daarna bij de Inception group. “Zij hebben diverse zaken waaronder een jaren ’80 Night club waar ik werkte. Ik heb daar zó veel geleerd, vooral over het creëren van een goede sfeer.”

Den Haag

Zo’n vier jaar geleden kwam Michael weer terug in Nederland. Hij ging in Rotterdam aan de slag bij de Barrelproof company. “Ik was niet alleen bartender, maar ik trainde ook mensen en ik was consulent”. Michael had het erg naar zijn zin, maar toch wilde hij meer; zijn eigen bar openen.

De vader van Michael werkt in Den Haag en daarom komt Michael hier ook regelmatig. Vorig jaar hoorde hij dat de eigenaar van Wave de zaak wilde verkopen. “Dat was mijn kans! Daarnaast zijn er in Den Haag, in vergelijking met Rotterdam en Amsterdam,  nog weinig cocktailbars en daar moet verandering in komen.”

Cocktails

Naast de klassieke cocktails schenkt Michael straks ook zijn eigen creaties. “Het is net als koken, alleen dan met gedistilleerde dranken. Elke keer uitproberen en proeven totdat je de juiste combinatie te pakken hebt.”

The Five Points is vanaf 1 februari geopend. Het gaat dan om een softopening, want later die maand komt er nog een groot openingsfeest waarvoor iedereen is uitgenodigd. Er komt dan ook een bekende Nederlander langs. Wie, blijft nog even een verrassing.Meer over The Five Points ontdekken?

The Five Points

restaurants en horeca

Korte Houtstraat 5a, Den Haag

Bekijk meer:restaurants en horeca

  • Wil jij een 'Nieuw in Den Haag' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Den Haag.

adv.