In deze nieuwe galerie vind je tassen van papier en tafels van karton

Door Joyce Hoogland 25 april 2018

Een hippe design tas gemaakt van papier en een waterbestendige tafel van karton. Deze en meer bijzondere papierkunst en – gebruiksvoorwerpen vind je sinds kort in Den Haag in de galerie Paper art and design.

Loes Schepens woont al 30 jaar in Den Haag en maakt al jaren kunst van zelfgemaakt papier. Onlangs kreeg zij de kans een eigen atelier en winkel in de Weimarstraat te openen.

Art & Design

De zaak van Loes bestaat uit een galerie, winkel en werkplaats. Loes toont daar haar eigen bijzondere kunstwerken en geeft andere papierkunstenaars een kans hun werk te tonen. De tentoonstelling wisselt en op dit moment kun je papieren tassen van het modemerk Livalike bekijken en kopen. De moderne tassen zijn gemaakt van Kraft papier en kunnen zelfs in de was.

Tekst gaat verder onder de foto

Livalike Tas van Papier
Livalike Tas van Papier

Verder staat er in de winkel een tafel van 100% karton. Voor het meubelstuk is gerecycled golfkarton gebruikt waardoor de tafel erg sterk is en daarbij zelfs waterbestendig.

Zelf maken

Loes maakt zelf papier uit plantaardige vezels zoals katoen, hennep en zelfs aspergeschillen. Ben je benieuwd hoe dat in zijn werk gaat? Neem dan een kijkje in Paper art and design want regelmatig is Loes bezig met een eigen kunstwerk. Verder geeft zij workshops papier maken. De eerstvolgende is op 2 juni.

Paper art and design

galeries

Nu gesloten12:00 - 17:00

Weimarstraat 56, Den Haag

Bekijk meer:galeries

  • Wil jij een 'Nieuw in Den Haag' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Den Haag.

adv.