Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Heftig! Het Hard Rock Café komt tóch niet naar Scheveningen

Door Allan Vos 9 maart 2020

Een nieuw te openen restaurant waar we enorm naar uitkeken voor deze zomer is toch wel het Hard Rock Café dat op de Scheveningse boulevard zou openen deze zomer. Zou inderdaad, want het feest gaat niet door.

Het wereldberoemde Amerikaanse Hard Rock Café, met filialen over de hele wereld zou vorig jaar maart al opengaan in een speciaal gebouwd paviljoen op de boulevard van Scheveningen.

Bijzonder paviljoen

In het bijzondere gebouw, dat moest lijken op een soort golf vanuit zee, zouden het hele jaar door concerten en optredens worden gegeven én er kon natuurlijk lekker gegeten en gedronken worden.

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto Gemeente Den Haag

De datum werd steeds opgeschoven (er had eigenlijk op 1 maart 2020 een opening moeten zijn) door onder andere de werkzaamheden aan de boulevard, maar blijkbaar ook omdat Hard Rock Café nogal wat te wensen had. Dat zegt althans Laurens Meijer van Meyer Beheer als wij hem vragen waarom het plan niet doorgaat. “We kwamen helaas niet uit contractovereenkomst.”

Mooiste Hard Rock-filiaal

Laurens, die het Scheveningse filiaal eerder ‘het mooiste Hard Rock-filiaal van Europa’ noemde, zegt: “Ik weet nu een paar dagen dat het Hard Rock Café er definitief niet gaat komen. Het is heel erg jammer, maar ik voelde al dat de onderhandelingen met Amerika stroef gingen.”

Nieuwe plannen

“Omdat de onderhandelingen niet lekker liepen bedachten we al een tijdje geleden een alternatief plan,” vertelt Meijer verder. “Daarom ben ik er nu niet meer zo rouwig om. We zitten nu niet meer vast aan beperkingen vanuit de hoge bazen van Hard Rock”.

Entertainment

“We hebben nu mooiere plannen en het concept komt over een maand naar buiten.” Op de vraag of er nu echt iets heel anders komt te staan, antwoord hij: “Het paviljoen is gebouwd en heeft drie verdiepingen. Vierhonderd man kan binnen zitten en nog eens 600 op het terras en we zijn straks het hele jaar open, daar verandert niks aan.

En het entertainment moet wel blijven. Uitgangspunt blijft muziek, maar we kunnen nu breder daarop ingaan en dat is leuker. Het wordt megagaaf en heel mooi. In augustus of september gaan we eindelijk echt open.”

Gemeente

De gemeente Den Haag was altijd erg enthousiast, het komt dan ook als een verrassing dat Hard Rock Café niet naar Scheveningen komt. Ralf Sluijs, Raadslid van Hart voor Den Haag/Groep de Mos, laat weten: ““Wij vinden dit echt doodzonde. Dit was toch een gedane zaak?

Na steden als Las Vegas en Tokyo was nu Scheveningen aan de beurt voor de opening van een vestiging van het succesvolle Amerikaanse Hard Rock Café. Iedereen keek uit naar de komst van dit triple A-merk naar Scheveningen en nu gaat het om mistige redenen niet door.”

Te duur?

Sluijs gaat vragen stellen bij het stadsbestuur waar dit is misgegaan. “Heeft het college steken laten vallen in de onderhandelingen of is de bouw van het paviljoen dermate duur uitgevallen dat de huur niet op te brengen is? Scheveningen verdient een ijzersterk concept op deze plek en het Hard Rock Café voldeed daar volledig aan. Dit is echt een gemiste kans!”

Lees ook:

Top secret! Zo gaat het Hard Rock Café op Scheveningen eruitzien

Toen het bekend werd dat het wereldberoemde Hard Rock Café naar Scheveningen komt, knalde onze site ...

O nee hè! Het gebouw van Legoland is volgens de gemeente veel te gammel

Da's even een domper voor het nieuwste juweeltje van Den Haag op Scheveningen: Legoland. Het lekt er...

Wow, deze nieuwe foodhal gaat al bijna open aan de boulevard van Scheveningen

Foodhallen en andere gezellige eettentjes kun je nooit genoeg hebben. Vandaar dat we ook erg enthous...

Video: De opbouw van Legoland Scheveningen is in volle gang

Sinds donderdag 20 februari heeft de boulevard van Scheveningen een metershoge nieuwe bewoner. Het g...

Dit is wanneer Legoland op Scheveningen open gaat en zo ziet het eruit

Nog 3 maanden wachten en dan is het eindelijk zo ver: Legoland Discovery Centre op Scheveningen is e...
  • Wil jij een 'Nieuw in Den Haag' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Den Haag.

adv.