Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Haagse start-up wil vraag en aanbod van zelfgemaakte maaltijden bij elkaar brengen

Door Martine Linnemeijer - Chambone 11 februari 2018

Geen zin om te koken, maar wel zin in een verse, huisgemaakte maaltijd? Of juist wel zin om te koken en er nog wat aan verdienen ook? De app Okakiben kan wellicht uitkomst bieden. Okakiben, Japans voor ‘lekkernij’, is een Haagse start-up die thuiskoks in contact wil brengen met buurtgenoten die geen zin of tijd hebben om te koken.

Okakiben is een initiatief van de al jaren in Den Haag wonende Spaanse Mariana Oliveras en haar broer Nacio. Okakiben is volgens de initiatiefnemers ‘een soort Airbnb of Uber voor thuisgekookte maaltijden’. De ambitie is niet gering. De app wordt eerst in Den Haag en omgeving getest, maar uiteindelijk willen ze het concept wereldwijd uitrollen.

Mariana kreeg het idee toen ze in de Haagse Crispijnstraat, waar ze tot voor kort woonde, een buurvrouw zag die regelmatig heerlijke curry-maaltijden bereidde, terwijl een paar deuren verder een man vaak op hetzelfde moment diepvriespizza’s aan het ontdooien was. “Hoe breng ik die twee samen?”, dacht ze. Na ruim een jaar brainstormen met haar broer Nacio en de nodige ontwikkeltijd is er nu een app en een website. Het geeft thuiskoks de kans wat bij te verdienen door een paar extra porties te koken en die te verkopen. En het geeft liefhebbers van home-made meals de kans om een verse maaltijd in huis te halen voor een redelijke prijs.

Mariana lanceert de app vandaag (zondag 11 februari) met een borrel en hapjes bij haar thuis. Je bent van harte welkom tussen 17.00 uur tot 19.00 uur op de Laan van Meerdervoort 165 in Den Haag. Meer info: www.okakiben.nl

  • Wil jij een 'Nieuw in Den Haag' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Den Haag.

adv.