Het is zover: Taco Bell in Den Haag is geopend
Al sinds de zomer wachten wij op de komst van Taco Bell. En nu is het dan zover. Afgelopen weekend…
Bibi Kuyp en chef Takis Panagakis hebben aan het Noordeinde restaurant Elea geopend. Zoals de naam van de chef verraad heeft de keuken van dit restaurant subtiele Griekse invloeden.
De naam Elea komt je misschien bekend voor, het is dan ook niet een geheel nieuw restaurant. Het zat eerder in Rijswijk en is nu verhuisd naar het Noordeinde 142.
Restaurant Elea staat bekend om de creatieve Franse keuken met subtiele Griekse invloeden, die verwijzen naar de Griekse afkomst van chef Takis Panagakis. Ook de souschef Afroditi Lamprianidou, voorheen chef van sterrenrestaurant Fine Fleur in Antwerpen, heeft een fijne Griekse smaak. Zo combineren zij langoustine met Griekse suneli-specerijen, geven ze een subtiele Griekse touch aan uit Nederland afkomstige yellowtail kingfish en wordt er als dessert een lichtzoete variant op tzatziki geserveerd.
Lees verder onder de foto’s >>>
Op de menukaart staat een seizoensmenu van vijf, zes en zeven gangen (80 tot 110 euro). Verder heeft de chef’s table een eigen menu en er is een à la carte-kaart. Op zaterdag en zondag wordt er een lunchmenu van drie (52,50 euro ) tot vier gangen (62,50 euro) geserveerd.
Gastvrouw Bibi Kuyp: ”Net als in de gerechten, hebben we in het interieur subtiele verwijzingen naar Griekenland toegepast. Olijfboompjes verwijzen naar de naam Elea, dat in oud-Grieks ‘olijf’ betekent. Eyecatchers zijn de authentieke glas-in-loodramen in het plafond, de akoestische olijfvormige wandpanelen en het werkstation met een Grieks rechtlijnig meander-patroon.”
In onze gids
Nu gesloten
Populaire rubrieken